Илюстрация В търсене на диалог, Радоил Серафимов Увеличаване В търсене

...
Илюстрация В търсене на диалог, Радоил Серафимов Увеличаване В търсене
Коментари Харесай

Един за всички, всички за изкуството

Илюстрация
" В търсене на разговор ", Радоил Серафимов

Увеличаване

" В търсене на разговор ", Радоил Серафимов

Смаляване
" Всичко едновременно " в изложба " Структура " е резултат от нехарактерен метод на работа - актуалните художници Руди Нинов, Радоил Серафимов и Станимир Генов обменят хрумвания в продължение на няколко месеца, постоянно по Skype, от разнообразни географски точки.

След като приключва във Велико Търново, Радоил още веднъж живее в родния си град Габровo, Станимир е в София, а Руди Нинов, прекарал по-голямата част от живота си във Англия, в този момент се намира във Франкфурт. В самата галерия няма етикети, които да демонстрират коя работа на кого е – търси се цялостният резултат.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Какво свързва тримата с изключение на интереса към нереалната живопис? Радоил Серафимов намира непосредственост в метода, по който те разсъждават за наличието и езика, силата и изобразителността. " Всеки един от нас гледаше работата на другия и препознаваше частично себе си. " За него това е първа галерия, в която му се е налагало да е толкоз диалогичен в хода на работата. " Пораждаха се разнообразни въпроси и проблеми, чиито решения изискваха отборен метод от трима ни. Открих по какъв начин решенията се взимат по-добре в разговор, в сравнение с независимо. Някъде в разгара на процеса трябваше да се направи баланс сред самостоятелните стремежи и общата концепция за изложбата ", споделя 31-годишният художник.

Илюстрация
" На това лице има доста цветове ", Станимир Генов

Увеличаване

" На това лице има доста цветове ", Станимир Генов

Смаляване

" Малко е пресилено да кажем, че сме работили дружно, споделя Станимир Генов. Диалогът главно се въртеше към изложбата, нейното заглавие и етикетите, които могат да й се лепнат. Естествено, изпращахме си готовите и недотам подготвени работи - да си кажем " отлично ", не за друго. Основната допирна точка сред нас е, че и тримата сме маниакално характерни в метода, по който използваме боята. И това отношение се отразява мощно в процеса и крайния резултат. Работите ни повече се изкристализират, в сравнение с биват нарисувани. "

Илюстрация
" Без заглавие (нито Паракас, нито картина от Сакраменто) ", Руди Нинов

Увеличаване

" Без заглавие (нито Паракас, нито картина от Сакраменто) ", Руди Нинов

Смаляване

За Руди Нинов, най-младият от тримата, също подготовката е най-вълнуващият стадий. Той разказва този развой като " безпределно прегъване и огъване в себе си " и е научил какъв брой сензитивен може да е художникът в този миг.

" Нещо, което доста ме вълнува в живописта, са тъкмо тези перфомативни и телесни качества, които намирам в работите на Радо, в метода, по който Станимир третира пространството в платното. Взаимоотношенията сред заден, междинен и челен декор са пуснати в центрофуга... и не знаеш кое по какъв начин ще излезе най-после. "

" Всичко едновременно " продължава до 18 май. Куратор е Мария Василева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР