Илюстрация Увеличаване Смаляване Ултразвуковата технология навлиза широко в медицината през

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Ултразвуковата технология навлиза широко в медицината през
Коментари Харесай

Момче или момиче

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Ултразвуковата технология навлиза необятно в медицината през 60-те и 70-те години на ХХ век. Една от най-честите й използва през днешния ден е при следенето на процеса на бременност при дамите. Благодарениe на ехографско проучване сред 18-та и 22-ра седмица след забременяването родителите могат да научат пола на нероденото си дете.

Но в последно време в западните страни се следи смяна в държанието - от ден на ден бъдещи майки и татковци избират да не научават незабавно дали ще имат момиче или момче. Вместо това след осъществяването на основния обзор лекарите изготвят документ, в който означават пола. Той се изпраща най-често към определена от родителите пекарна или магазин за празненство такъми, чиито чиновници се ориентират дали ще подготвят торта със наследник заряд или ще надуват балон, изпълнен с тънък розов прахуляк.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В уговорен ден и час поръчката изненада се доставя на мястото, където бъдещите родители са събрали дузина от най-близките си хора. Все още никой не знае пола на бебето. Върховият миг на празненството идва с разрязването на тортата от домакините пред леко отегчените погледи на гостите. По стратегия следва еуфория. Двойката щастливо размазва един върху различен наследник крем от тортата. Момче! Някъдеq на друго празненство, над гостите внезапно се разстила розов облак. Момиче!

Добре пристигнали на така наречен gender reveal party. Камерите на всички налични смарт телефони щракат. Снимките и клиповете незабавно се завъртат в обществените мрежи, съпроводени с хаштаг #genderreveal. Видеозапис от такова празненство се появява за първи път в YouTube някъде през 2008 година Около милион #genderreveal изявления в Инстаграм по-късно и налице е културен феномен.

Илюстрация
Увеличаване
[Shutterstock] Смаляване

Карли Гиселър разказва в своя научна публикация, оповестена в " Журнал на науките за половете ", че няколко съществени феномени задвижват тази нова наклонност. Две от тях са нестихващото консуматорство със спортен детайл и все по-голямата нужда да споделяме всекидневието си. За да покажем на себе си и близките, че живеем добре, непрестанно търсим истински мотиви за доизграждане на виртуалния ни имидж. И когато фотосите от Лисабон и Петра досадят на всички, едно празненство за неродено бебе звучи като идеалната опция, която ще създаде по-различен и приковаващ вниманието пост.

Популярни блогове дават все по-екстравагантни хрумвания за запаметяващи се gender reveal празненства. Вдъхновението идва от инфлуенсъри като Кайли Дженър (част от риалити шоу империята Кардашиян), а осъществяванията включват алигатори, скокове с парашут, танцова хореография, експлозиви (един подобен случай приключва с пожар в дива околност и вреди за над 8 милиона долара), народен тв ефир, пейнтобол, бейзбол, фойерверки и така нататък Вие какво ще изберете?
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР