Илюстрация Увеличаване Смаляване До 17.08Скачане с препятствияЗа девети път конната

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване До 17.08Скачане с препятствияЗа девети път конната
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
До 17.08
Скачане с трудности

За девети път конната база в морската градина на Бургас ще бъде хазаин на народен шампионат по прескачане на трудности и квалификационен шампионат. В надпреварата ще премерят сили ездачи и коне от цялата страна, а гвоздеят на програмата ще бъде " Гранд при купа Бургас " с височина на препятсвията до 135 см. Зрителите ще станат очевидци и на зрелищната конкуренция Jump and Drive, където ездачите ще би трябвало, с изключение на да преодолеят паркура с коня си, да преминат и особено квалифицирано трасе с класен автомобил, за най-кратко време.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Детайли на уеб страницата на Българската федерация конен спорт: www.horsesportbg.org Вход свободен

16-18.08
Varna Rock 2019

Феновете на рока ще могат да се насладят на групи като Destruction, Sevi, Krossfire, Rage And Symphonic Orchestra, Firewind и други На рок феста, който ще се организира във Варна, ще вземат присъединяване и спечелилите от рок надпревари от миналата годината.

На пристанище " Варна ", цената на тридневния билет е 140 лева

17-18.08
Сред облаците

За седма поредна година Варна ще бъде хазаин на Международния фестивал на хвърчилата. Организатор на фестивала е Клуб " Асто – Въздушни чудеса ". Наред с демонстрациите на майстори от пет страни, които ще показват своите модели хвърчила, по време на фестивала ще има детски работилници, ателиета и изнендаи от уредниците за феновете на това все по-разпространено занятие.

На плаж Аспарухово, Варна.

17.08
Банатски вкусотии

Деветият интернационален кулинарно-фолклорен фестивал " Банатски вкусотии - традициите на моето село " ще се организира и тази година в село Асеново. Фестивалът сполучливо разпространява кулинарните обичаи на разнообразни селища и етноси посредством кулинарни състезания като " Най-автентично ядене ", " Най-вкусно ядене ", " Най-атрактивен щанд " и други. По време на фестивала посетителите могат да опитат от обичайните ястия и да се включат в надпреварите, които уредниците са им подготвили - надяждане, надпревари по рязане на лук и други Вкусните гозби ще бъдат подправени и с забавна фолклорна стратегия.

В село Асеново, община Никопол

15.09.
Барът отиде на кино

София филм фест дружно с бар Switch кани киноманите под звездите на кино без резервации. Сред прожекциите са: " Светът е огромен и избавление дебне отвред " на 18 август, " Смърт на човек от Балканите " на 25 август и " Квадратът " на 8 септември.

Вход свободен, бар Switch

17.08
Гости от приказките

Със специфичното присъединяване на клоуна Тони-Балони и още по-специалното присъединяване на Пипи Дългото Чорапче артистите от " Мариета и Марионета " ще отведат своите най-малки посетители в страната на приказките. Наред със занимателния театър ще има и доста игри и надпревари за деца и аудитория.

В кино " Кабана ", вход свободен

17.08.
Три дни тичане

Като част от тридневното тичане " Персенк ултра " планинският ултрамаратон с обща дължина до 160 км " Орехово ултра " несъмнено не е за всеки. Това е съревнование с най-високо равнище на компликация - отдалеченост от 52 км, включващо изпитание денем и през нощта, както и нанагорнище на към 2170 м надморска височина. Състезанието е тестване с категория от ITRA и носи точки на съумелите да го завършат.

В село Орехово, в Западни Родопи, от 10 ч.

18.08.
XL Ярема Challenge

За разлика от към този момент станалите известни петкилометрови бягания в София, Пловдив, Бургас и Варна (5kmrun), този път уредниците са подготвили за феновете на бягането по-различно - планинско съревнование с две дистанции. Късата е от 6.6 км и минава през по-лек терен, а XL дистанцията от 9.20 км е с по-високо равнище на компликация и по-големи денивелации. Срещу таксата за присъединяване от 20 лева уредниците са обезпечили подкрепителни пунктове с питиета и енергийни храни за състезателите, както и примамливи награди за първите трима.

Стартът е в комплекс Pinus Villas от 10 ч., нужна е регистрация: http://info.5kmrun.bg

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

17.08.
All the singlets

Срещу една благородна идея - подаяние от 25 лева по сметка на Фондация " Място за всеки ", уредниците на " Разходка за необвързани " ще ви срещнат с други необвързани хора на приятна разходка в планината. За положителното превозване на всички ще се погрижат тримата водачи: психоложка, астроложка и планински лидер, които са организирали игри за разчупване на леда. Повече информация можете да намерите на: https://www.facebook.com/events/446928232830407/

От спирка " Заслон Бай Кръстьо ", в 10:30 ч.

18.08
Боси по асфалта

Организирана боса разходка в парка като част от акцията против заболяването " разширени вени ", инициирана от Българско национално сдружение по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология - " Вземи краката си в ръце ". За всички присъединили се ще има изненада, а диалогът със експерт може да е в действителност потребен - различаване на първите признаци на тази болест, аргументите за появяването й и методите за предварителна защита и лекуване.

До фонтана на входа на Южния парк, от 11 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

18.08.
Изкуството на чая

Dabov Specialty Coffee от години оферират на ценителите на положителното кафе забавни артикули и уъркшопи. Този път на фокус е чаят - " Изкуството на чая " е дегустация на пет типа чай, след която би трябвало да си тръгнете с обогатени познания за античната напитка. Ще се показват техники на подготвяне на чая, характеристи на разнообразни типове чай, както и методите на прилагане на професионалното съоръжение. Необходимо е авансово записване на телефон 0887 064 878.

В Dabov на ул. " Любен Каравелов " 58, София, от 10 ч., такса 30 лева

13-18.09

С книга на плажа

В Експозиционен център " Флора " в морската градина на Бургас ще бъдат показани най-четените и известни литературни заглавия, които способстват за хубава отмора. Издатели от цялата страна ще вземат присъединяване в морския панаир на книгата. По време на съпътсващата стратегия посетителите ще могат да чуят голям брой литературни четения, да вземат присъединяване в разнообразни беседи и да видят филмите " Неопитомената Румъния ", филмът, отдаден на Невена Коканова " Аз коя съм " и филмите за именитите ABBA.

В Експозиционен център " Флора ", Бургас

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Mindhunter. Продуцираният от Дейвид Финчър сериал за трима детективи, които слагат основите на престъпната логика на психиката, се завръща, откакто провокира вълна от реакции през 2017 година - както поради положителната игра и постановка, по този начин и поради екранизирането на действителни събития и персони в Съединени американски щати през 70-те години на ХХ век. Цели две години след премиерата си вторият сезон е подготвен. В Netflix от 16 август.

Мери Попинз се завръща. Римейкът на холивудската класика е с Емили Блънт в основната роля. Участват още Колин Фърт и Мерил Стрийп, а режисьор е Роб Маршал ( " Чикаго ", " Карибски пирати: в непознати води " ). Филмът беше номиниран в четири категории на последните Оскари и реализира впечатляващите 349 млн. доходи в боксофиса. По HBO от 18 август в 21 ч.

" Епични дами воини – Викингите ". Историята приема, че всички воини измежду викингите са били мъже. Но находки на шведския остров Бьорко, където е бил ситуиран тогавашният търговски град Бирка, прекатурват тази визия. Документалният филм ще бъде излъчен на 18 август от 22 ч. по Viasat History.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР