Илюстрация Увеличаване Смаляване 7- 8.06Джаз край моретоКонцерт на джазоркестъра на

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 7- 8.06Джаз край моретоКонцерт на джазоркестъра на
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
7- 8.06
Джаз край морето


Концерт на джазоркестъра на кралския Концертгебау от Амстердам дружно с известната американска соул певица Маделин Бел. Под диригентството на Роб Хорстинг те ще изпълнят аранжименти на Рей Чарлс и Стиви Уондър. Събитието е част от Музикалния фестивал " Варненско лято ", който на идващия ден, 8 юни, ще изненада меломаните с още едно забавно събитие - Франсоа Рюлан Трио и хор Големите български гласове ще показват киноконцерт " Лодката на влюбените " по кино лентата " La Belle Nivernaise " на Жан Епщайн (1923 г.). Музиката ще озвучава немия филм.
В зала 1 на Фестивален и конгресен център, във Варна, от 20 ч.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

7 - 9. 06
С чаша вино навън


За първи път Balkan Wine Festival ще се организира навън. Организаторите са избрали пространството пред НДК, а в границите на фестивала ще можете да опитате селекция от виновност от целия свят. Предвидени са още тематична стендъп стратегия, фотокът, детски ъгъл, зона, където домашните любимци са добре пристигнали, фестивален магазин, фестивална книжарница и изобразяване с вино.

Пред НДК, от 10 ч. билети: от 12 до 20 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

8 - 9. 06
Бакхус StrEAT Fest


Третото издание на гурме фестивала навън Бакхус StrEAT Fest ще показа на посетителите освен вкусни изкушения, само че и занаятчийски български виновност от съвсем всички краища на България, крафт бири, анасоновите питиета, шприцове и други Ще има щандове с забавни български производители: майсторските печива, самун, сладолед и десерти, специфични кафе оферти. Oт 10 до 14:00 ще свирят музикантите от джаз групировка SoulBmoll, следва качествена DJ селекция до 22:00 и обещаващо афтърпарти. Фестивалът е мястото, където родителите с деца могат да си изпият бирата на мира, тъй като има добре проведен детски ъгъл.

На Женския пазар, начало 10 ч., вход за 1 човек за 1 ден 5 лева, семейство с 2 деца над 7 години за 1 ден – 8 лева

8-9.06
Краля на валса


Две концертни дати са оповестени за известния като краля на валса Андре Рийо. Концертите на холандския музикант и неговия оркестър " Йохан Щраус " са цели шоуспектакли. Той има над 500 платинени награди, милиарди гледания в YouTube.

В зала " Арена Армеец ", начало 20 ч., билети от 70 до 250 лева

8- 9. 06
Сръчни ръце


Лятното издание на Mish Mash Fest ще се организира за втора година в градинката зад Националната библиотека. По време на феста всеки клиент ще може да прегледа и купи артикули от подбрани от уредниците български създатели и дизайнери. Ще има обособена музикална зона, както и зона с храна и питиета. За децата са планувани специфични игри и занимания.

В градинката зад Националната библиотека, от 10 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

8-9.06
Здравей, здраве!


За шеста поредна година се провежда безплатният фестивал " Здравей здраве " в Троян, на който ще има лекции и уъркшопи за здравословно хранене, спорт, бойни изкуства, медитативни техники и танци. След запознаване с дребни производители на козе сирене и други артикули ще има и кулинарна галерия и дегустация. Паралелно ще се организира и музикална стратегия: дуетът Мариета Куцарова на флейта и Амория Маркова на йоника ще свирят денем, а съботната вечер струнен квартет ще озвучи Троянския Балкан. Фестивалът е част от мрежа сходни събития в цялата страна. Повече информация на: zdraveizdrave.org
В информационно-културен Център Троян и в екоселище " Азарея ", начало 10 ч.

8 – 9.06
Some like it hot

Почитателите на кафето ще могат да прекарат два дни в компанията на обичаната си напитка по време на Sofia Coffee Festival 2019. Ще бъдат показани всевъзможни усети и блендове, уредниците дават обещание любопитни обстоятелства за кафето и потребна информация за другите кафе машини. В рамките на фестивала ще има специфична Latte Art зона, в която ще се показват техники за изобразяване върху кафе с мляко. В зона Mixology ще се организира съревнование за бармани и баристи. В края на втория фестивален ден всеки, купил билет, ще може да взе участие в лотария с кафе награди.

В Inter Expo Center, от 10 ч. билети от 8 до 100 лева

09. 06.
Здрав дух, крепко тяло


Специалистите по ресторативно придвижване Румяна Кабзева и Ели Петкова провеждат особено събитие, в което ще опишат повече за изгодите от клека и по какъв начин да го включим в всекидневието си. Модерният метод на живот съвсем изключва разнообразни позиции на тялото, които в предишното са били част от всекидневието и са го подхранвали по натурален метод. Една от тях е точно клекът. В рамките на " Клекът като естествено придвижване " уредниците ще покажат извършения, които приготвят тялото за клек, и ще покажат разнообразни негови вариации, които могат да се употребяват по време на работа или отмора.

INBI Laboratory, от 12,30 ч., такса за присъединяване 20 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

09. 06.
Шал с задача


Animal Rescue Sofia, Soho Sofia и марката за шалчета и аксесоари Ador Barador провеждат благотворително събитие под наслов " SoDoggy - шалче за чувалче ". На него ще можете да се запознаете с активността на Animal Rescue Sofia и при предпочитание да купите кучешки и човешки шалове на цената на един чувал храна от 17 кг - 34 лева Ако желаете да се включите с друга сума, бихте могли да подкрепите акцията, като изберете една от касичките за дарения. Всички средства отиват за изхранването на избавените бездомни животни на Animal Rescue Sofia в подслон " Фермата ".

" Сохо ", Sofia от 12 ч.

9.06
Бягство към замъка


Трасето на обичайното XL тичане, проведено от клуб 5kmrun, минава около двореца " Врана " два пъти, като редува всички кътчета и алеи на парка, в това число и дива част, до която нормално не се позволяват гости. Парк замък " Врана " предлага прелестно място за тичане, където се срещат история и природа.

В Парка на замък " Врана ", начало 10 ч., регистрация на: http://xl.5kmrun.bg/calendar.php

до 11.06
Варненско лято


Международният сценичен фестивал " Варненско лято " дава обещание да покаже най-хубавите български и интернационалните спектакли от Франция, Белгия, Испания и други, има над 35 събития, измежду които десетте най-успешни постановки от България за миналата година и шест от чужбина. Паралелна стратегия е Showcase, за която в морската столица ще дойдат наблюдаващи от три континента.

Във Варна, цялостната стратегия на: viafest.orgwww.viafest.org

11.06.
На колело все пак

" Евроколело за всеки " споделя историята на Петър Нефтелимов, момче с церебрална парализа, което съумява да премине 300 км с колело. Филмът наблюдава историята на екип от 7 другари, 2 колела и 1 кемпер, които макар компликациите и неналичието на инфраструктура съумяват да реализират задачата си. Всички доходи от премиерата ще отидат за основаването на идната триколка за хора в неравностойно състояние.

Дом на киното, от 19 ч., билети: 10 лева

До 13.06
Световна сцена

Фестивалът " Световен спектакъл " води някои от най-интересните модерни интернационалните спектакли в София: на 11 юни от 19 ч. ще се играе " Хуманоптер " - нещо сред човек и насекомо, жонгльорът и режисьор Клеман Дазен слага едно миниобщество от седем
жонгльори, сред които непрестанно се хвърлят във въздуха топки. Препратка към днешното всекидневие - работа, триумф, работливост и ефикасност; на 12 юни от 19 ч. е
танцовият театър " Глухарче " - взаимна работа на Ханес Ланголф и Ермира Горо, дългогодишни танцьори в световноизвестната английска компания DV8 PhysicalTheatre.
В спектакъл " Азарян "
Цялата стратегия е на worldtheatreinsofia.wordpress.com

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Домашно кино

Големите дребни лъжкини IIПродължението на сериала e предшествано от доза песимистичност – по какъв начин ще се развие той след суперуспешния му първи сезон (получил цели 16 номинации на премиите " Еми " и спечелил в 8 от категориите), отличен край и обстоятелството, че към този момент няма да почива на литературното произведение на Лиан Мориарти. Към Петицата на Монтерей, която явно ще има проблем с акомодацията към новия си живот, в този момент се причислява и Мерил Стрийп.Премиера, HBO, 10 юни от 21.00 ч.,; 12 юни от 23.15 ч.; HBO3, 10 юни от 22.00 ч.; 13 юни 22.00 ч.

Black Mirror Season 5

Пети сезон на сай-фай сериала към този момент е реалност. Лошата вест е, че той се състои единствено от 3 епизода – независими сюжети, които се концентрират върху историите на водач на такси с прочувствен срив, другари от колежа, принудени да вземат решения, които трансформират живота, и едно момиче (Майли Сайръс), което осъзнава, че животът й на поп звезда не е толкоз блестящ, колкото наподобява.
Премиера по Netflix

Explore Bulgaria

В новия сезон на Explore Bulgaria водещият Драго Сименов ще показа на феновете Пловдив по чужд за тях метод в шест епизода с друга тематика. С помощта на специалисти и локални поданици той ще ги преведе през значими места и ще ги върне обратно във времето.
Премиера по National Geographic, 8 юни от 12.30 ч.

Designated Survivor III

Новите 10 епизода се развиват към политическата акция, която президентът Къркман (Кийфър Съдърланд) ще води за своето преизбиране. Сега той ще би трябвало да отбрани името си, без да е изцяло уверен, че би трябвало да го направи, откакто доста хора считат, че не може да управлява страната.
Премиера по Netflix, 6 юни
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР