Илюстрация Увеличаване Смаляване 5.07Парти в облацитеRooftop Сonnections е поредица от

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 5.07Парти в облацитеRooftop Сonnections е поредица от
Коментари Харесай

Kалендар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
5.07
Парти в облаците

Rooftop Сonnections е поредност от празненства, които се организират на покрива на емблематични здания в София. Този път вратите си за тях отваря НДК. За музиката ще се погрижат Dope Zoo, Worst Behaviouя и DJ Rady, а стиловете ще бъдат разнообразни: през RNB, ров, хаус, поп.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В НДК, от 19 ч., билети: 15 лева

5 - 7.07.
Азбука на джаза

Хедлайнери на тазгодишното издание на фестивала A to JazZ ще бъдат Jacob Collier, Christian Scott aTunde Adjuah и Ghost-Note. Темата на събитието за 2019 година е новото потомство и авангардна комбинация от стилове. Организаторите дават обещание и обичайните джем сешъни, детска просветителна стратегия, цветен арт базар и, несъмнено, коктейли.

В Южния парк, от 6 ч., вход свободен

5 - 7.07.
Back to the Roots

За поредна година курортът Боровец става хазаин на националния събор " Магията на Рила планина ". В рамките на три дни всеки клиент ще може да се запознае от близко с обичайни за страната ни артикули, изкуство, както и музикални и танцови осъществявания. Любопитна част от програмата е представянето на разнообразни занаятчии, билкари и художници, които ще разкрият повече детайлности за заниманията си.
Пространството пред хотел " Рила ", Боровец, от 17:00 ч.

6.07
Светът е опера

Teatro Real демонстрира операта " Трубадур " от Джузепе Верди гратис за целия свят. Директното лъчение стартира в 22 ч. българско време. Операта ще бъде показана по едно и също време в канала на Teatro Real във Facebook, в тяхната цифрова платформа (palcodigital.com) и в платформата Opera Europa (operavision.eu). Екрани в цяла Испания също ще предават постановката. Инициативата е част от Седмицата на операта от 6 до 13 юли, която цели да разпространява и приближи оперното изкуство до оптимален брой фенове. На 7 юли от 20 ч. в опера Teatro Real в Мадрид е рециталът на българското сопрано Соня Йончева. Тя ще показа произведения на Каталани, Лоеонкавало, Пучини и Верди под съпровода на пианиста Антоан Палок ".

В Teatro Real, билети от 19 до 91 евро. www.teatroreal.es

6.07
Глътката на разбирача

Любителите на виното ще имат опция да се срещнат по-отблизо с него в границите на Летния университет на Нов български университет. Курсът е подобаващ както за изцяло начинаещи, по този начин и за хора с опит в региона. Негов водещ е Маурицио Ферери, член на европейската школа на сомелиерите, а всеки участник ще получи и документ за довеждане докрай. По време на образованието ще бъдат показани техники за дегустация, ще бъде разяснена спомагателна терминология, обвързвана с виното и неговата история. Ще получите и информация за виновността от Стария и Новия свят, както и кое е особено за тях.

В Нов български университет, от 10 ч., цена 90 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

6-7.07.
Последвайте заека

През първия уикенд на юли пространството зад спектакъл " Иван Вазов " ще бъде оживено от фестивала " Белият заек ". Платформата показва селекция от музиканти, модерни актьори, диджеи и дизайнери. За децата е планувана арт работилница с Muzeiko. Входът денем е свободен, а след 22 ч. стартира нощната стратегия на фестивала, която включва лайф осъществяване на Crazy P и сет, квалифициран от клуб Carrusel. Двете събития са с един вход.

В квадрата, формиран от ул. " Раковски " и ул. " Иван Вазов ", от 10 ч., билети: 15 лева

7.07
Пикник в бяло

Тазгодишната White Dinner Sofia ще се организира под формата на пикник, а уредниците дават обещание едно събитие с еко настройка. Всеки искащ ще получи имейл с място за среща с координатор, който ще го води до местоположението на вечерята. Предлагат се два пакета, като единият включва алкохол, а другият опция всеки да си донесе самичък обичана напитка. Необходимо е посетителите сами да приготвят храна, посуда и принадлежности, както и торбичка, в която да съберат всички боклуци след края на вечерта. Музиката онлайн ще бъде от поп артиста Миро, а можете да очаквате още акробатика, танци и Dj празненство.

Начало: 17:30, оремиум пакет: 39 лева, общоприет 23 лева, цена за деца над 7 години 15 лева

7 - 12. 07
Лято с Вагнер

В рамките на седмия Вагнеров фестивал в София феновете ще имат опция да чуят онлайн две от най-известните творби на композитора - " Тристан и Изолда " и " Парсифал ". Режисьор на спектаклите е Пламен Карталов, а в тях присъединяване ще вземат солистите, оркестърът, хорът и балетът на Софийската опера.

В Софийска опера и балет, от 18 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

8,9,12.07
Whim ‘n Rhythm
Дамският отбор Whim ‘n Rhythm на университета Yale ще гостува в България. Концертите са няколко: на 8 юли в Пловдив, на Римски стадион, на 9 юли в Перник, в Двореца на културата и на 12 юли в София в музея " Земята и хората ". Хорът е учреден по сходство на мъжките акапелни групи в университета, които са със 160-годишна история. Ще има джазови композиции и обработки в комбиниране със спиричуъли, кънтри, поп музика и други Вокалистките са студентки, финален курс в " Йейл ".
Всички концерти стартират в 19 ч., а в София и Пловдив входът е свободен

8. - 25. 07
Четене на бързи обороти

Според уредниците на курса " Скоростно четене " през днешния ден междинната скорост на четене в България е 180 - 220 думи в минута, с 60 - 70% схващане, а при започване на ХХ век хората са четели със скорост 500 - 700 думи в минута. Обучението включва, както доктрина, по този начин и процедура, също така всеки участник ще има опция да мери скоростта, с която чете с схващане. Водещ на тренинга е професионалният възпитател Анастасия Димитрова, а курсът включа 6 занятия.

В Зеном, от 19 ч., цена: 250 лева

10. 07
Maluma в София

Колумбийският актьор Maluma ще показа новия си албум " 11:11 " пред българска аудитория. Maluma закупи международна известност със своите колаборации с Шакира, а последният триумф в кариерата му е взаимното парче с Мадона - Medellín. Той ще гостува за първи път в страната ни, а концертът му ще се организира в зала " Арена Армеец ", уредници на събитието са Old Music Group.

В " Арена Армеец ", от 20 ч., билети: 80 - 120 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

До 1.08
Един съвършен ден с Мариета Ценова

В Дома на архитекта във Варна ще е подредена изложбата Perfect day – селекция от фотографии, снимани за онлайн изданието Perfect Day, основано в Лондон, което от години с първокласен образен материал зарежда Мариета Ценова. Стилист на паметното списание от близкото минало – " Егоист " и движеща мощ зад някои от най-красивите му планове, измежду които огромната галерия Bulgarian beauty, Мариета Ценова е измежду главните генератори на истински хрумвания. В селекцията от фрагменти за експозицията Perfect Day са включени рекламни визии на артикули, обекти на дизайн, обществени платформи, дела, филми, книги.
В Дома на архитекта, Варна

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Домашно кино
Stranger Things
Третият сезон на сай-фай сериала е към този момент в стрийминг платформата и ни води в средата на лятото на 1985 година, или година и половина след събитията във втори сезон. Разбира се, още веднъж стартират да се случват странни неща, първото от които е неочакваното изгубване на спасителя от публичния басейн
Премиера по Netflix

Историческата истина
Четирите едночасови епизода насочват вниманието ни към митовете, в които имаме вяра и до ден сегашен – да вземем за пример, че случилото се в Хирошима е предиздвикало Япония да се съобщи, че проектът " Маршал " е избавил Европа, че Хитлер е бил боен талант и че Мао Дзедун е бил належащо зло за модернизацията на Китай. Документалната поредност пита: ами в случай че истината в действителност е малко по-различна? С помощта на архивни документи тя предлага нови, по-интелигентни и детайлни тълкования, хвърляйки светлина върху обстоятелства, които са били забравени или подценени.
Премиера по Viasat History, 7 юли от 22:00 ч.

Параграф 22
Сериалът по едноименния разказ на Джоузеф Хелър демонстрира от близко Втората международна война и нейната глупост посредством историята на водача на бомбардировач Йосариан и смахнатия полковник Каткарт. Режисьор е Джордж Клуни, който също влиза в една от основните функции.
Премиера по HBO и HBOGO

Аполо: Мисии до Луната
За да означи 50-годишния празник от първото стъпване на Луната, National Geographic започва едномесечна стратегия, отдадена на Космоса, с двучасовия документален филм " Аполо: Мисии до Луната ". Той обгръща повече от 500 часа кино фрагменти, 800 часа аудиозаписи и 10 хиляди фотоси, с цел да показа целия интервал на програмата " Аполо " на НАСА – от злочестата задача " Аполо 1 ", която коства живота на трима астронавти, до последния полет, с който се поставя нейният край.
Премиера по National Geographic на 7 юли от 21.55 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР