Илюстрация Увеличаване Смаляване 27.09Европейска нощ на учените за децаПо случай

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 27.09Европейска нощ на учените за децаПо случай
Коментари Харесай

Календар

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
27.09
Европейска нощ на учените за деца

По случай Европейската нощ на учените всички експозиции на " Музейко " ще бъдат с вход свободен на 27 септември, в часовия диапазон от 16 до 18 ч. В рамките на самодейността ще се включат и други местоположения за възрастни като: древен комплекс " Сердика ", астрономическа обсерватория на СУ " Св. Климент Охридски ", народен природонаучен музей при Българска академия на науките и други

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В Музейко, от 16 ч.

28.09
За животните с обич

Dare 2 Care Animals провежда благотворителен базар в поддръжка на животните, за които се грижи. Целта на самодейността е събирането на 10 000 лева за покриване на към този момент насъбрани и идни разноски по развъждането на бездомните животни. На базара всеки ще може да си закупи ръчно направени и брандирани движимости, бижута и книги. При предпочитание можете да занесете нещо направено от вас за обмен или да извършите непосредствено подаяние.

Зала за събития " В парка ", от 10 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

28-29.09
Фестивал на татуировките

Bulgaria Tattoo Expo е най-голямото събитие за татуировки и различна просвета и се организира за пети път в София. На уеб страницата на фестивала можете да видите цялостния лист на артистите, актьори, които ще работят по време на събитието - www.bulgariatattooexpo.com. Има опция и за татус на място.

В Зала 3 на НДК, от 10 ч.

До 29.09
Португалско кино

Фестивалът на португалското кино ще се организира за шести път в България. Сред най-интересните филми са: петъчната прожекция на комедията " Лъвът " от квартала " на режисьора Артур Дуарте, в събота може да се види " Португалия не е за обмен " на Андре Бадало, цялостната стратегия е на страницата на Португалския културен институт. Всички филми са с български надписи.

В кино " Одеон ", вход свободен след взимане на пропуск от касата

29.09
Кучешки работи

На Dog Fest 2019 са поканени стопани на кучета дружно с техните любимци, както и всички феновете на четириногите. Организаторите са планували игри, надпревари и демонстрации. Хора, осиновили своите домашни любимци, ще споделят своите персонални истории, а всички искащи ще получат повече информация по какъв начин биха могли да оказват помощ на приютите за бездомни кучета. Стопаните ще могат да се срещнат и с разнообразни приложения и джаджи, които биха могли да ги улеснят в развъждането на домашни любимци.

В Южен парк 2, от 14 ч.

29. 09
Почетно залесяване

В рамките на събитието " 85 години Природен парк Витоша, 385 милиона години гора " ще се провежда почетно залесяване на особено подбрано място на Витоша. Идеята на самодейността е да означи по специфичен метод юбилея на най-стария естествен парк на Балканите. Фиданки и принадлежности ще бъдат обезпечени от доброволците, които приветстват всеки, който би могъл да донесе лопата, кирка или шурикен.

В Природен парк Витоша, от 10 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

30.09
По стъпките на София

Авторът на уеб страницата " Исторически направления " Здравко Петров ще направи премиера на книгата си отдадена на столицата, която носи едноименното заглавие " Исторически направления: София ". Тя съдържа 2 маршрута с обща дължина 6 км, в границите на които читателите ще могат да се срещнат с 80 обекта, 7 интервала и над 200 фотоси.

В Регионален исторически музей – София, от 18:30 ч.

30.09
Бялата гарга

Прожекция в кино " Люмиер " на кино лентата " Рудолф Нуреев: Бялата гарга ". По време на турне на елитната балетна натрупа на ленинградския спектакъл " Киров " в Париж през 1961 година звездата
Рудолф Нуреев съумява да се изплъзне от опеката на сътрудниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и остава на Запад. Завладяващ портрет на един талантлив актьор, чиито гений и характер раздрусват освен света на балета, само че и този на интернационалните връзки.

В кино " Люмиер Лидл ", от 19 ч.

1.10
Светулките бягат

Софийски планински клуб провежда благотворително тичане, наречено " Светулки рън " в поддръжка на хората със зрителни увреждания. Бягането ще се организира по петкилометрово трасе в Борисовата градина, а стартът е от езерото " Ариана ". Всички участници ще би трябвало да бъдат с челници, с цел да се ориентират в тъмното.

В Борисовата градина, регестрация 19 ч., такса 10 лева

2-20.10
Огледалце, огледалце

Good Mirrors Are Not Cheap е кураторски план, развъртян към концепциите за репрезентация и носталгия, произхождащи от характерния културен подтекст на София. Кураторка е Киара Картучиа, а творбите са на художниците Мария Налбантова, Мартин Пенев, Севда Семер, Ина Валентинова и Стела Василева. Откриването с показване е на 2 откомври.

В Гьоте институт

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

3.10
Ерос още веднъж в София

Ерос Рамацоти ще гостува в столицата, а визитата му на България е част от международното му турне " Vita ce n`e ". То носи името на последния му албум, който излезе в края на предходната година. В рамките на концерта Рамацоти ще зарадва почитателите си както с песни от новия си албум, по този начин и с някои от най-известните си композиции.

В Зала " Арена Армеец ", билети: 50 - 120 лева

До 13.10
Into the Wild

Изложбата " Див живот " на художника Симеон Стоилов открива новия сезон в изложба Credo Bonum събира на едно място функциите му на фотограф и художник и неговата пристрастеността към природата и стихиите. В платната си той се вглежда в безкрайната хубост на дивата природа, само че не далечната екзотика, а най-обикновената към нас. През последните години необятна популярност поручават архитектурните планове на Стоилов, измежду които е Палентологичния музей в Дорково.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР