Илюстрация Увеличаване Смаляване 24 - 26.05Sofia Food TruckSofia Food Truck

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 24 - 26.05Sofia Food TruckSofia Food Truck
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
24 - 26.05
Sofia Food Truck

Sofia Food Truck Fest събира в Борисовата градина няколко камиона с храна и питиета, които по принцип са паркирани на разнообразни места в София или пътуват по света. На разположение за всички гладни и жадни ще са: Burges on the Road, камионът на " Посоки ", Lolly - Sweet Bar Caravan, Mangia Van, Travel Cocktails, Barbecue Brothers Burning Van. И през трите дни разнообразни диджеи са приготвили сетове.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В " Маймунарника "

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

25.05
С морски бриз в косите

Четвъртото издание на живописния маратон " Каланджа " още веднъж предлага приморски направления в естествен парк " Странджа ". Трасетата са три: с дистанции 12 км, 21 км и 42 км. За най-малките участници ще има минитрасе с дължина 3 км. Спортното събитие приключва с празненство на плажа.

В Синеморец, старт от поляната сред хотел " Белла виста " и плаж " Бутамя ", начало 9 ч., регистрация на: www.kalandzharun.com

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

25.05
Всички сетива

Представлението Pure e последната част от трилогията пърформанси Eternia на актуалния танцов актьор Християн Бакалов. Той е въодушевен от видния мъдрец Спиноза. Посетителите ще преминат през инсталацията посредством поредност от провокации към сетивата. Бакалов работи в България, Белгия и Франция и е в София като част от програмата " Мигриращото тяло ".

В ДНК, от 16 до 22 ч.

26.05

Лятно кино

" София филм фест " и бар Switch откриват сезона на киното под звездите – започвайки от 26 май, всяка неделя ще има по една вечерна прожекция. Първият филм е " Белгийският крал " - псевдодокументална комедия от 2016 година на режисьорите Питър Бросенс и Джесика Удуърт. Лентата е копродукция сред Белгия, Нидерландия и България.

В бар Switch, от 21 ч., вход свободен

28.05 - 2.06
Всички четат

Над 160 български книгоиздатели ще покажат най-новите си издания на пролетния панаир на книгата. За тези дни са непокътнати голям брой министър председатели на книги, четения и срещи с български и задгранични създатели. На щандовете на издателствата, както и на сцената в Мраморното предверие писатели ще раздават подписи. По същото време в НДК ще се организира и Софийският книжовен фестивал за деца и младежи с гостуващи създатели от Норвегия, Гърция и други

В НДК

29.05 - 1.06
С книги на морето

Един от най-хубавите модерни съветски фантасти, Дмитрий Глуховски (поредица " Метро 2033 ", въодушевила известната компютърна игра), ще гостува на фестивала " Варна лит ". Друга известна писателка, която ще срещне българските читатели, е арменката Нарине Абгарян ( " Три ябълки паднаха от небето ", " Манюня ", " Хората, които са постоянно с мен " ). Съпътстваща стратегия включва концерт на Миленита, късометражно кино и театрална вечер.

В Морската градина и други местоположения във Варна, цялостна стратегия на: www.varnalit.com

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

30-31.05

Digitalk

Фокусът на тазгодишното издание на конференцията DigitalK е бъдещето на парите, блокчейн технологиите, децентрализирането на софтуерните процеси. Някои от най- забавните лектори са Тобин Нагеоте - софтуерен шеф в 72andSunny в Амстердам, работил по акции на Гугъл, adidas, Uber, eBay, IKEA, и Ребека Лийб - стратегическа съветничка, авторка и колумнист, както и и съоснователка на Kaleido Insights.

В Sofia Event Center, начало 9 ч., билети и елементи на: www.digitalk.bg

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

1.06
Нещо ново, нещо остаряло

Концерт на Руши Видинлиев във връзка показване на новия му миниалбум " Психо ". Видинлиев дава обещание да извърши с изключение на новите си части като " Несъвършен " и старите си шлагери. Гласът му ще е подсилен от китарата на Иво Чалъков (Gravity Co., ApeMen), барабаните на Васил Вутев (Soulization, Dayo). Беквокалите са на Катя Кръстева и Елена Сиракова, а Денис Попстоев (Southwick) – синтове и програминг.

В Club Terminal 1, начало 22 ч., билети: 20 и 25 лева

до 4.06

Фотобъстър

Четиримата фотографи Алекс Зоболи, Арианна Aркара, Стефания ди Босо и Тереза дeла Карабонаре обикалят из София 10 дни за да документират българското всекидневие. Техните фотоси по-късно ще бъдат показани в галерия, а целият план с наименование " Фотобъстър " е опит, основан от италианския колектив " Чезура " - учреден през 2008 година от група самостоятелни италиански фотографи, измежду които " Магнум " фотографът Алекс Майоли. Проектът в България е по покана на Фотофабрика.

В Галерия " Сердика " и на улиците в региона на Женския пазар.

До 5.06

Малък ремонт

Изложба ще показа плана за реновиране на най-късата пешеходна улица в центъра на София ул. " Малко Търново ", както и всички исторически пластове на това място. Там има праисторически остатъци от 4500 година пр.н.е., допуска се, че е съществувала и часовникова кула от епохата на Възраждането, точно там бар " Луна " е посрещал цар Борис. Но улицата има и мрачна популярност – там и до ден сегашен е вратата, зад която се крият килиите на Държавна сигурност от времето на комунизма. Реновирането на " Малко Търново " е публично-частно партньорство по самодейност на Столичния общински съвет с безвъзмездната поддръжка на строително-инвестиционната компания BLD и архитектурното студио Atelier Serafimov Architects.

В изложба " Архиви "

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

до 10.06

Краснопис

Изложбата " Нова българска типография II " демонстрира графичен дизайн и модерна типография от български създатели. Известният илюстратор Кирил Златков е куратор, той избира 70 произведения на художници и авторски колективи от разнообразни генерации – от класици на българския дизайн до студенти. Целта му е да направи преглед на достиженията в шрифтовото изкуство и типографската процедура. След първата галерия уредниците сътвориха манифест за разпространение на българската кирилица вместо наложилата се съветска. Но фокусът на това издание на изложбата не е единствено кирилицата.

В централното предверие на Ректората, повече информация на: www.typograhy.bg

До 28.07

Цветна мозайка

Изложба на цветни мозайки от Древен Рим демонстрира по какъв начин са изглеждали домовете да богатите римляни. Мозайките са открити във вили и градски градини на римската аристокрация, някои от които описват истории – кораби, отплуващи от пристанище или бойци. Всички те идват от капитолийските музеи. Изработени са от кубчета от разнообразни типове варовик и мрамор и стъклена паста и датират от І в. пр.Хр. до ІV в.

В Археологическия музей

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Домашно кино

8 минути и 19 секунди: Шест истории за Апокалипсиса
Определена като филм-омнибус, българската лента от 2017 година се състои от 6 новели, осъществени от 6 разнообразни екипа по разкази на Георги Господинов от сборниците му " И други истории " и " И всичко стана луна ". Режисьори са Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Теодор Ушев, Надежда Косева, Владимир Люцканов, Кристина Грозева.
Българска национална телевизия, 25 май, 20:45 ч.

What/If
Рене Зелуегър влиза в ролята на загадъчна жена, която прави подозрително, само че доходоносно предложение на двама небогати младоженци от Сан Франциско. Netflix разказват новия си сериал като neo-noir обществен трилър за това, което се случва, когато елементарни хора правят възмутителни неща, или когато едно-единствено предложение има силата да промени траекторията на смяна на целия живот.
Премиера по Netflix, 24 май

Отблизо: Невероятни машини
Документална поредност от шест елементи за най-великите машини в света. Бившият авиоинженер от НАСА, Чад Зденек дружно с екип от експерти ще разглобят великански машини парче по парче – от " Боинг 747 Джъмбо Джет " до нефтена платформа в Северно море и от Топлоелектрическа централа до военен транспортен съд на въздушна възглавница.
Премиера по National Geographic, 30 май, 20:55 ч.

Аскеер 2019
Церемония по връчване на годишните награди за театрално изкуство – директно предаване от спектакъл " Българска войска ".
Българска национална телевизия, 24 май, 20:40 ч.

БГ радио показва
своите годишни музикални награди за 2019 година.
Нова телевизия, 25 май, 22:15 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР