Илюстрация Увеличаване Автор: Йосиф Аструков Смаляване 2-22.11Игри и политика Вземете

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Йосиф Аструков Смаляване 2-22.11Игри и политика Вземете
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Йосиф Аструков Смаляване
2-22.11

Игри и политика

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Фокусът на интерактивна галерия на Гьоте институт е върху политически игри от 2004 година насам. Това е годината, която съгласно медийния анализатор Ян Богост е повратна, изключително с президентските избори в Съединени американски щати, когато медията на " играта " стартира отчетливо да се показва с политически и активистки средства. В изложбата са включени 18 видеоигри, 16 от които могат да се играят на място. Ще има прожекции на три документални кино лентата. Игрите се занимават с тематики като медийна рецензия, миграция, властови връзки, полови функции и милитаризъм.

В изложба Credo Bonum, вход свободен

3.11

Парти с преспиване

Всички деца от 7 до 13 години имат шанса да вземат участие в същинско празненство в музея. По време на нощта в " Музeйко " поради преди малко предишния Хелоун ще има тикви и костюми. За всеки дребен клиент, пристигнал с костюм, е квалифициран подарък изненада. Организаторите канят децата и техните родители да донесат тиквени фенери, които ще стоят подредени пред входа на музея. Част от програмата включва научни закачки, приказки, арт ателие, тур с фенерчета: безстрашни задачи из етажите, прожекции в Планетариума и други

Начало 18:30, цена за възрастен (над 25 г.) с едно дете (7-13 г.): 45 лева

До 3.11

Ах, този джаз

Plovdiv Jazz Fest изненадва с два мощни концерта. На 2 ноември е Дейв Холанд с присъединяване на саксофониста Крис Потър. Самият Дейв Холанд е отдаден на музиката от над 50 години и стартира кариерата си със звезди като Майлс Дейвис и Стан Гец. А на 3 ноември ще можете да чуете Ян Гарбарек, който ще излезе на сцената с фамозния индийски перкусионист Трилок Гурту. И двамата реализатори имат характерен жанр на свирене, който се е трансформирал в запазена марка.

В залата на Дом на културата " Борис Христов ", начало 20 ч., билети 30 лева

3-4.11

Sweet tooth

Третото издание на Mish Mash Sweet Fest за пекарство и сладкарство ще събере на едно място разнообразни производители в сектора. Ще има опция за дегустация на сладкиши, торти, шоколади, макарони, къпкейкове, хлебчета, козунаци, пайове. И в двата дни ще се организират демонстрации и открити уроци по сладкарство и готварство от майстори сладкари и пекари.

В Зала за събития " В парка " (над кино " Люмиер " ) от 10 до 18 ч.

3.11

Паве арт фест

Базар за ръчно направени неща в комбиниране с късмотрежано кино е положително превозване на съботния ден. " Паве арт фест " събират създатели от всевъзможни посоки в изкуството – облекло, бижута, аксесоари, илюстрации и други Прожекциите стартират в 18 ч.

В кино " Влайкова ", начало 10 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

До 4.11

Bon Marchе

Bon Marche е събитие основано по истинската идея на pop up store. Тази година на фокус е способността да " храним сетивата си ". Организаторите дават обещание забавен продуктов дизайн, огромно многообразие от дарове за всички сетива, както и опция за среща с други хора с нюх към красивото. Актуална е и тематиката за колаборациите – ще бъдат показани концепциите на Passage Design.

В + ТОВА, от 11 до 20 ч.

4.11

Game Changers

За повторно в България ще се организира See It Be It по самодейност на Cannes Lions International Festival of Creativity. Сред лекторите от Съединени американски щати, Англия, Австрия, Индия, Норвегия и България ще приказва и Шанън Кроу - текстописец на свободна процедура с 22 оценки от Кан. Акцентът на лекциите и презентациите е върху дамите в информационните промишлености през призмата на тазгодишната тематика - Game Changers.

Зала EFE, бул. " Джеймс Баучер " 83, начало 9 ч. За регистрация и повече информация: https://seeitbeitbulgaria.com

4.11

С вятър в косите

Варненското издание на Renault Morning Run Series се провежда от състезателен клуб " Бегач ". Състезанията са разграничени на категории от три дистанции надлежно на 5, 10 и 20 км. Организаторите са се погрижили да има подкрепителни пунктове с храни и питиета и подарък ръкавици за тичане през зимата.

В Морската градина, начало 9 ч. Записване за маратона на: http://series.begach.com/varna/

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

6.11

Latin Fever

Енрике Иглесиас ще има концерт в София като част от турнето му с настоящата стратегия All The Hits Live. Очакването е за шоу, включващо по-богата сценография, LED стена от 500 кв.м, два пъти по-мащабни светлинни и пироефекти и два пъти по-мощен тон от предходния му концерт в България.

В зала " Арена Армеец ", начало 18 ч., билети от 69 до 109 лева

6.11

На три струни

Концертът, на който на едно място може да чуете симбиоза сред японския обичаен триструнен инструмент шамисен и класиката на пианото. В дуото вземат участие Кейшо Оно (шамисен) и Мамору Мотоока (пиано). Събитието е част от " Дни на японската просвета ".

В зала 11 на НДК, кино " Люмиер ", начало 19 ч.

7- 17.11

Едно

Фотографската галерия " Едно " на Йосиф Аструков съчетава две обособени серии, основани в интервал от почти пет години. Пейзажите отразяват обекти в оживени места, даже в централна градска част, върху които погледите рядко се стопират. Една от предходните му изложения " Съвременен танц " има издания в Рим, София и Бургас.

В кино " Одеон ", разкриване в 19:30 ч.

7-10.11

Gastronomix

Третото издание на кулинарния конгрес с майсторски класове на международни и български шеф-готвачи и специалисти от Испания, Сърбия и Германия. Ще се организират и презентации с демонстрационно готвене на разнообразни тематики.

В Интер Експо Център, зала 6

8.11

На живо

Родената в Токио художничка Акико Накаяма ще застане на сцената и ще рисува пред всички картини, разказващи истории за разнообразни светове и вселени. Саундтракът на събитието е E.U.E.R.P.I. - ембиънт музика онлайн. Тя работи с придвижването и жизнеността на цветовете в комбиниране с цифровите технологии, нанася живописни картини, наричайки своя пърформанс Alive Painting. Акико Накаяма изобразява резонанса сред формите и текстурите, употребявайки разнообразни типове течности. А до 14 ноември нейна галерия ще бъде показана в изложба " Аросита ".

В Дома на киното, от 21 ч., билети 15 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Домашно кино

House of Cards. След множеството обвинявания към Кевин Спейси за полово посягане, сериалът остана без огромната си звезда, а това слага финалният шести сезон пред огромно тестване. В новите епизоди героят му, безскрупулният политик Франк Ъндърууд, умира ненадейно и президент на Съединени американски щати става досегашната първа дама – в новия сезон ще забележим героинята на Робин Райт Пен като централен персонаж. По Netflix от 2 ноември.

Гънка във времето. Продукцията на Disney споделя за 13-годишната Мег, която в опитите си да откри изчезналия си татко, открива метод да пътува във времето. Филмът е с присъединяване на Опра Уинфри и Рийз Уидърспун, а режисьорка е Ава ДюВернай, също по този начин създателка на наградения със " Златен глобус " " Селма ". С " Гънка във времето " тя се трансформира в първия афроамерикански режисьор, чийто филм надминава 100 млн. $ доходи в боксофиса. В момента тя работи с Netflix по документален филм за Принс. Премиера по HBO на 4 ноември от 21 ч.

Марс. Фантастичен игрален сериал с документални детайли за капацитета да се откри живот на планетата. Сериалът е основан на книгата How We`ll Live on Mars на Стивън Петранек, дълготраен публицист в региона на науката. По National Geographic на 7 ноември от 23 ч.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР