Илюстрация Увеличаване Автор: Питър Саймън Смаляване На 11 август 1974

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Питър Саймън Смаляване На 11 август 1974
Коментари Харесай

Вечният шампион

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Питър Саймън Смаляване
На 11 август 1974 година в 4:30 ч. сутринта фотожурналистът Питър Анджело Саймън е разсънен от мощно тракане на вратата на хотела си в Пенсилвания.

" Обувай си панталоните и хващай фотоапарата, първенецът тича ", споделя му мениджърът на боксьора Мохамед Али (1942 - 2016). Първата среща на фотографа с Али е на изгрев слънце, до момента в който боксьорът бяга осемкилометрова отдалеченост. През идващите четиридесет и осем часа Саймън получава достъп до " най-известния човек в света по това време ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики

Краткият документален филм 48 Hours with Muhammad Ali (AdHoc Films) е роман по едно и също време за наследството на Али и за работата на фотографа. Режисьорът Дан Глин се влюбва в историята преди три години, откакто посещава галерия с фотографиите на Саймън, който тогава издава и книгата Muhammad Ali Fighter’s Heaven 1974 (Reel Art Press).

Глин прави кино лентата в продължение близо на три години в свободното си време, до момента в който работи като продуцент по по-големи и комерсиални планове.

" Снимките на Али са задоволително красноречиви, само че желаех да ги слага в подтекста на атрактивно разказана от първо лице история на един актьор в залеза на своята кариера, който обръща взор към основен миг от своето творчество. Този метод способства за странната, хипнотична, съвсем нереална атмосфера на кино лентата ", споделя режисьорът.

Питър Анджело Саймън снима Мохамед Али в подготвителния му лагер, до момента в който той се приготвя за мача, с който си връща международната купа в тежка категория, като нокаутира настоящия първенец Джордж Форман. През 1966 година Мохамед Али отхвърля да се включи в американската войска във войната във Виетнам, в резултат на което купата му е отнета и спортните му права са прекъснати за над три години. " Снимах един извънреден човек в неповторим за историята миг ", споделя фотографът Питър Анджело в края на документалния филм, който сега обикаля кинофестивали.

Нов документален филм за Мохамед Али пусна и HBO. В " Кой към аз: Мохамед Али " на режисьора Антоан Фукуа посредством композиция от архивни аудио- и видеоматериали боксьорът самичък споделя своя живот.

Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР