Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Изборът на професия е трудна

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Изборът на професия е трудна
Коментари Харесай

Моята кариера

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
Изборът на специалност е сложна задача - от една страна, стремежът е да откриете това, което е предопределение за вас, от друга, актуалният свят изисква непрекъснато рационализиране на уменията. Затова е належащо да методите отговорно, само че знайте, че постоянно има опция за смяна. Дори е добре да я търсите!

В ерата на четвъртата индустриална гражданска война, когато от ден на ден се приказва, че роботите и изкуственият разсъдък ще изместят или напряко ще закрият редица специалности, е изцяло обикновено да се запитате каква ще е смяната през идващите 10-20 години. И още по-важно - по какъв начин ще се впишете вие в нея. А с цел да сте на равнище през цялата си трудова кариера, без значение дали сте бизнесмен или дипломиран експерт, би трябвало да учите и да надграждате непрекъснато. Звучи прекомерно претенциозно, само че е изпълнимо - имате потребност от умения, които да ви вършат все по-успешен експерт.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въпреки роботизацията и заканите за редица специалности вие имате неограничени благоприятни условия да изберете вашата. Има суперпредизвикателни - лекари, които вършат интервенции благодарение на роботи. Други са нови и занапред се постановат като експерт по цифров маркетинг, Dev Operations инженер, специалист по осведомителни системи в човешките запаси. Други са много характерни като логопед и основател на шрифтове. Има и суперлюбопитни като парфюмерист и фешън екодизайнер.

Всяка от специалностите е значима и нужна, от вас самия зависи какъв желаете да станете. Успехът идва тогава, когато вършиме нещата с готовност и хъс, без значение какъв брой съвременна и обичайната е специалността ви.

Проверете и каталога с работодателите в края на книжката, които също търсят вас - предприемчиви и знаещи хора. А след време може да разкажем и историята на вашия кариерен път, която стартира от през днешния ден.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР