Илюстрация Постюгославската писателка Дубравка Угрешич за живота в сянка и

...
Илюстрация Постюгославската писателка Дубравка Угрешич за живота в сянка и
Коментари Харесай

Книга: Дубравка Угрешич – "Европа в сепия"

Илюстрация

" Постюгославската " писателка Дубравка Угрешич за живота в сянка и арогантността на Европа

Книга: Дубравка Угрешич – " Европа в сепия "

Цена: 16 лева

Макар и известна и превеждана на български, книгите на Дубравка Угрешич са извънредно сложни за намиране на книжния пазар. Затова излизането на " Европа в сепия " е събитие за всеки, който е следил есеистиката й през годините или е проявявал любознание, само че съумял да се допре до нейна книга.

" Европа в сепия " излиза през 2014 година от американското издателство Open Letter. Това е най-скорошната книга на родената в Югославия българо-хърватска писателка, която от 1994 година живее в Холандия, откакто е мощно подложена на критика за отхвърли си да бъде част от националистическите настроения в обявилата самостоятелност Хърватия.

Книгата продължава типичната за авторката линия на по едно и също време сериозен и взор към обществото през днешния ден, въздействието на поп културата, проблемите с идентичността, отношението към имиграцията, литературната сцена през днешния ден и непроменящото се отношение към жен. Угрешич разсъждава тогавашната югославска идеология, разпадането на и по какъв начин това се съотнася към Европа през днешния ден А по какъв начин едно вървене до " Старбъкс " за превъзходството на англоезичната литература през днешния ден – е, Дубравка Угрешич може да изясни и това.

Преводач е Жела Георгиева, а корицата е основана от Капка Кънева.

Дубравка Угрешич за " Европа в сепия " пред " Капитал ".:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР