Илюстративна снимка До месец ще започне спешен ремонт на 56-километровата отсечка

...
Илюстративна снимка
До месец ще започне спешен ремонт на 56-километровата отсечка
Коментари Харесай

Ремонтът на пътя Царево - Малко Търново започва през април

Илюстративна снимка До месец ще стартира незабавен ремонт на 56-километровата права от второкласния път ІІ-99, свързваща общинските центрове Малко Търново и Царево. Това заяви министър Николай Нанков от трибуната на Народното събрание в отговор на запитване от бургаски депутати от ГЕРБ. За ремонта Агенция " Пътна инфраструктура “ ще вложи над 3 млн. лв..

Народните представители за повторно слагат въпроса за пътя в пограничния регион. Той бе предизвикан от сигналите за влошеното положение на пътната настилка след пороите през декември и последните снеговалежи.

Диана Саватева акцентира, че правата сред Царево и Малко Търново е от стратегическо значение за ограничение на обезлюдяването на граничния регион с Турция, както и за приобщаването му към  стопански по-добре развитите крайбрежни зони по Южното Черноморие. Бургаският народен представител добави, че в региона има доста естествени забележителности, архитектурни и исторически обекти, които обаче са мъчно налични поради положението на пътната инфраструктура.

В отговор министър Нанков изнесе напълно съответна информация за подхванатите дейности от страна на Агенция " Пътна инфраструктура “. Към момента са направени задачи за планиране на цялостната рехабилитация на пътя Царево – Малко Търново, след което ще бъде оповестена социална поръчка за избор на реализатор. Целта на плана е да се подобрят транспортно-експлоатационните качествата на пътната права и нейната настилка, като се обезпечи положително отводняване на пътя и сигурността на придвижването. Вече има и дата за началото на процедурата – 15.07.2018 година В случай, че няма обжалване планът ще бъде подготвен за 90-95 дни като се чака до края на годината да приключат всички процедури.

Паралелно с това още през април, ще стартират ремонтни работи в най-компрометираните сектори от пътната настилка, акцентира министър Нанков. Малко над 3 млн. лв. е отделеният запас от АПИ за този ремонт. Предвидено е обезопасяване на най-опасните сектори още в границите на 2018 година

Саватева благодари от името на сътрудниците си за съответния отговор като акцентира удовлетвореността им за това, че се работи редом в две направления – незабавен ремонт, а след това цялостна рехабилитация.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР