иляди противотанкови и противосамолетни системи, стотици дронове и оръжия за

...
иляди противотанкови и противосамолетни системи, стотици дронове и оръжия за
Коментари Харесай

Пентагонът разпространи списък с оръжията, доставяни на Украйна

иляди противотанкови и противосамолетни системи, стотици дронове и оръжия за радиоелектронна битка - това е единствено дребна част от листата на оръжията, предоставяни на Украйна, публикуван от Министерството на защитата на Съединените щати.

За него публицисти на разнообразни американски издания, получили копие.

До момента Съединени американски щати са планували милиарди долари за въоръжение за Украйна и десетки милиарди други - за помощ, в това число филантропична.

Прехвърлянето на техника се улесни с подписването на новия закон за ленд-лизинг за Украйна от американския президент в понеделник вечерта.

Русия предизвестява, че изпращането на оръжия основава риск от спомагателна ескалация на спора и нанася удари по цели по маршрута, по който Западът ги доставя на Украйна.

В листата се виждат:
над 1400 противосамолетни системи Stinger; над 5500 противотанкови системи Javelin; над 14 хиляди други противотанкови системи; над 700 тактически безпилотни системи Switchblade; 90 155-милиметрови гаубици Howitzer и над 200 хиляди артилерийски снаряда; 16 хеликоптера Мi-17; над 7000 единици стрелково оръжие; над 50 млн. патрона; 75 хиляди комплекта бронежилетки и каски; противопехотни мини М18А1 Claymore; ракетни системи с лазерно насочване; безпилотни катери за бреговата охрана; медицински запаси; радари; съоръжение за радиоелектронна борба; аварийни елементи.
Източник:

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР