Илон Мъскзаяви, че изкуственият интелект ще доведе до това, чена

...
Илон Мъскзаяви, че изкуственият интелект ще доведе до това, чена
Коментари Харесай

Илон Мъск: Заради изкуствения интелект на човечеството вече няма да му се налага да работи

Илон Мъскзаяви, че изкуственият разсъдък ще докара до това, чена човечеството към този момент няма да му се постанова да работи, а главният въпрос в бъдеще ще бъде намирането на смисъла на живота, заяви Би Би Си.

Тази седмица Мъск кацна във Англия, с цел да вземе присъединяване в срещата на върха за сигурността на изкуствения разсъдък, на която държавни чиновници от целия свят се срещнаха с водачи от промишлеността - в това число основния изпълнителен шеф на OpenAI Сам Алтман, съоснователя на Гугъл DeepMind Демис Хасабис и шефа на Anthropic Дарио Амодей - с цел да обсъдят безвредното създаване на модели на изкуствен интелект.

Говорейки на събитие в Лондон с министър-председателя на Обединеното кралство Риши Сунак след срещата на върха, Мъск съобщи, че е " елементарно да се види накъде отиват нещата ", когато става въпрос за технологията.

По време на срещата на върха няколко огромни софтуерни компании и страни подписаха непринудено съглашение, което разрешава на държавните управления да тестват най-новите модели на изкуствен интелект за опасности за обществената непоклатимост и националната сигурност.

Към контракта се причислиха редица огромни софтуерни компании, измежду които OpenAI, Гугъл DeepMind, Amazon, Mistral, Microsoft и Meta.

Илон Мъск счита, че едно от най-трудните провокации на бъдещето ще бъде намирането на смисъла на живота.

Наред с други неща, Сунак и Мъск разискаха евентуалните изгоди от изкуствения разсъдък.

" Един от синовете ми мъчно намира другари: в това отношение другар под формата на изкуствен интелект би могъл да бъде отлично решение за него ", призна Мъск. Според милиардера в региона на образованието изкуственият разсъдък може да бъде " най-хубавият и най-търпеливият преподавател ".

Илон Мъск има вяра, че в бъдеще развиването на изкуствения разсъдък ще докара до това, че на хората към този момент няма да им се постанова да работят.

" Свидетели сме на най-разрушителната мощ в историята. Ще пристигна ден, когато към този момент няма да е належащо да работите - ще можете да работите за лично наслаждение, само че изкуственият разсъдък ще може да прави безусловно всичко ", предвижда той.

" Това има своите плюсове и минуси ", продължи Мъск. " Едно от най-трудните провокации на бъдещето ще бъде намирането на смисъла на живота. "

Илон Мъск поддържа поканата на Англия за присъединяване на представител на Китай в срещата на върха, като означи, че " в случай че те не вземат участие, няма смисъл от тази [среща на върха] ". Тази среща на върха ще остане в историята като доста значима, добави той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР