Илон Мъск вече е третият най-богат човек на планетата, предаде

...
Илон Мъск вече е третият най-богат човек на планетата, предаде
Коментари Харесай

Илон Мъск вече е третият най-богат човек на планетата

Илон Мъск към този момент е третият най-богат човек на планетата, съобщи Блумбърг. Главният изпълнителен шеф на Tesla задмина създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг след следващото повишаване на акциите на компанията за електрически коли на фона на сплита на нейните акции.

Към 9:00 часа българско време положението на Мъск се прави оценка на 115 милиарда $, а това на Зукърбърг – на 111 милиарда $, сочат данните на Bloomberg Billionaires Index.

Същевременно с това някогашната брачна половинка на Джеф Безос – Макензи Скот, стана най-богатата жена в света, изпреварвайки Франсис Бетанкур Майерс, която е внучка на създателя на козметичния бранд L`Oreal. При развода си с Безос, Скот получи 4% дял в Amazon, който в този момент се прави оценка на 66,4 милиарда $.

49-годишният Мъск забогатя с 87,7 милиарда $ от началото на годината, откакто акциите на Tesla нарастнаха с близо 500%. Той също по този начин може да разчита на дръзновен пакет за заплащане – най-голямата корпоративна договорка за бонус, сключвана в миналото сред основен изпълнителен шеф и ръб на шефове, която може да му донесе 50 милиарда $, в случай че Tesla реализира заложените от него цели.

Пазарната капитализация на Tesla от 464 милиарда $ към този момент е по-голяма от тази на колоса в търговията на дребно Walmart – компанията с най-големи доходи в Съединени американски щати.

Миналата седмица Мъск се се причисли към Зукърбърг, Джеф Безос и Бил Гейтс в клуба на милиардерите с благосъстояние от над 100 милиарда $.  Той обаче остава надалеч от Безос, чието положение към този момент е над 200 милиарда $.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР