Илон Мъск съобщи, че неговият стартъп Neuralink все пак е

...
Илон Мъск съобщи, че неговият стартъп Neuralink все пак е
Коментари Харесай

Чипирана маймуна стана геймър

Илон Мъск заяви, че неговият стартъп Neuralink въпреки всичко е съумял да „ свърже " маймуна с компютър. Животното е играло видеоигри посредством чипирания си мозък, заяви Мъск в изявление в неделя.  
От Neuralink сложили компютърен чип в черепа на маймуната и употребявали „ дребни проводници “, с цел да създадат свързването, сподели Мъск. „ Това не е нещастна маймуна “, посочи той по време на диалог в Clubhouse, ново приложение за обществени медии, набиращо известност, което разрешава на хората да водят неофициални гласови чатове до момента в който слушат. „ Дори не можете да забележите къде е подложен невронният имплант като се изключи дребен сектор от козината, който е подстриган​​ ” - добави Мъск.
Милиардерът описа в изявлението си за дълги галактически пътувания, колонии на Марс, крипто, изкуствен интелект и имунизациите срещу Covid-19. Обясни, че Neuralink се пробва да разбере дали може да употребява чиповете си, с цел да накара маймуните да играят между тях. „ Това би било много готино ”, сподели Мъск, който е основен изпълнителен шеф на Neuralink, с изключение на на SpaceX и Tesla.
Екипът на Neuralink (седалището на стартъпа е в Сан Франциско) от към 100 души се пробва да създаде осъществим интерфейс компютър-мозък. Мъск го разказва като Fitbit в черепа ви с дребни жици, които влизат в мозъка ви. Той сподели, че задачата на Neuralink е да усили скоростта, с която информацията може да тече от човешкия мозък към машина.
Изкуственият разсъдък ще става все по-умен и технологията на Neuralink може един ден да разреши на хората да „ продължат да пътуват ”, счита милиардерът. За да илюстрира темповете на прогрес в ИИ, иноваторът, който има вяра, че машинният разсъдък в последна сметка ще надмине човешкия, уточни пробиви, направени в проучвателен лаборатории като OpenAI, чийто съосновател е, и DeepMind (лаборатория за ИИ в Лондон, добита от Гугъл през  2014 г.).
Мъск: „ Хората в действителност към този момент са „ киборги “, тъй като имат третичен „ дигитален пласт “ с помощта на телефони, компютри и приложения. С пряк невронен интерфейс можем да мощно да подобрим честотната лента сред вашата мозъчна кора и вашия дигитален третичен пласт. “
Кортексът е част от мозъка, която играе основна роля в паметта, вниманието, мисълта, езика и съзнанието. Дигиталният пласт, към който се отнася, може да бъде всичко - от iPhone на човек до неговия акаунт в Twitter. В дълготраен проект Мъск твърди, че Neuralink може да разреши на хората да изпращат концепции един на различен, употребявайки телепатия. Те могат да съществуват в „ непокътнато положение “, откакто умрат - като ги слагат в робот или различен човек. Тук той призна, че задълбава в научно-фантастичния бранш.
В близко бъдеще Мъск желае да вгради чиповете на Neuralink в хора с увреждания, които имат мозъчни или гръбначни пострадвания, тъй че те да могат да ръководят компютърна мишка, телефон или друго устройство със силата на мисълта си.
През август Neuralink направи проява онлайн на своята технология, приложена върху три свине. На публиката бяха показани невронни сигнали в действително време от едно от прасетата, което Мъск назова Гертруда.
Мъск употребява диалога в Clubhouse, който беше излъчен онлайн в YouTube, с цел да притегли хора да кандидатстват за работа в Neuralink. „ Ако някой, който сега слуша, се оправя добре с дизайна на Fitbit, Apple Watches, телефони, компютри от разнообразни типове - такива хора биха били доста подобаващи за Neuralink “, заяви той.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР