Илон Мъск, милиардерът и главен изпълнителен директор на SpaceX, обяви

...
Илон Мъск, милиардерът и главен изпълнителен директор на SpaceX, обяви
Коментари Харесай

SpaceX подготвя ново изстрелване на ракета

Илон Мъск, милиардерът и основен изпълнителен шеф на SpaceX, разгласи в Туитър, че компанията може да опита изстрелване на ракетна система Starship идващия месец.

Докато отговаряше на туит на консуматор по отношение на Starship, той сподели: " Ако останалите проби преминат добре, ще се опитаме да изстреляме Starship идващия месец. "

През януари Мъск съобщи, че има " сериозен късмет " за изстрелване на Starship в края на февруари и че опитът за изстрелване през март е изцяло евентуален.

От предходната година SpaceX се пробва да изстреля за първи път в орбита своя голям транспортен съд Starship, което е извънредно значимо в устрема ѝ да изпрати астронавти на НАСА на Луната.

Starship ще бъде най-големият галактически транспортен съд, кадърен да транспортира хора от Земята до галактически дестинации (Международната галактическа станция е по-голяма, само че тя е съединена в космоса).

Това ще бъде най-мощната ракета-носител, летяла в миналото, която ще може да изведе 100 тона потребен товар в ниска околоземна орбита.

Тази първа орбитална задача трябваше да започва през септември 2022 г.; тя обаче беше отлагана неведнъж. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР