Илон Мъск е продал допълнителни 934 091 акции за $1,05

...
Илон Мъск е продал допълнителни 934 091 акции за $1,05
Коментари Харесай

Илон Мъск продава още $1 милиард акции на Tesla. Обмисля и експанзия в Европа

Илон Мъск е продал спомагателни 934 091 акции за $1,05 милиарда, съгласно регулаторните документи до Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати, оповестяват американски медии. Според информацията, продажбите са били направени за покриване на налози. Мъск към този момент е трансферирал към 9,2 милиона акции и е събрал почти $9,9 милиарда доходи.
 Мъск продаде акции на Tesla за $5 милиарда
Мъск продаде акции на Tesla за $5 милиарда

Той е упражнил и част от вариантите си

Припомняме, че на 7 ноември Мъск интервюира своите 64 милиона почитатели в Twitter, предлагайки да продаде 10% от акциите си. Малко под 58% от 3,5 милиона респонденти споделиха, че би трябвало да продаде.

За да доближи този предел, Мъск ще би трябвало да продаде към 17 милиона акции или към 1,7% от акциите на компанията. В момента той е разтоварил повече от половината от препоръчаните 10%.

Главният изпълнителен шеф на Tesla съобщи във вторник, че неговата компания може да разшири пазарния си дял в Европа, където да създава стилен електрически автомобил.

" Възможно е в Европа да има смисъл да се направи, допускам, стилен автомобил, може би хечбек или нещо сходно ", показа Мъск на европейска онлайн конференция за батериите, проведена от немското държавно управление.

Той добави, че " за разлика от Европа, колите в Съединени американски щати са по-големи заради персонални вкусови съображения. В Европа хората са склонни колите им да бъдат по-малки ".

Мъск означи, че е имал известни проблеми с паркирането на електрическия автомобил Tesla Model X с дължина пет метра в немската столица Берлин.
 JPMorgan заведе дело против Tesla за $162 милиона
JPMorgan заведе дело против Tesla за $162 милиона

Според жалбата компанията е нарушила контракт за права за акции, откакто цената на книжата се е увеличила
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР