Илон Мъск е предложил услугите на SpaceX за създаването на

...
Илон Мъск е предложил услугите на SpaceX за създаването на
Коментари Харесай

Мъск предложи SpaceX да разработи скафандри за NASA

Илон Мъск е предложил услугите на SpaceX за основаването на идващото потомство скафандри на НАСА, откакто по-рано стана ясно, че актуалната стратегия на организацията изостава от графика и че програмата й ще коства спомагателни 1 милиарда $, съобщи " Си Ен Би Си ".

„ SpaceX може да го направи, в случай че има нужда “, написа Мъск в Twitter.

Неговата компания има опит с производството на защитни костюми, които бяха употребявани от екипажа на кораба Сrеw Drаgоn. Тези костюми имат за цел да защитят астронавтите при пожар на борда на галактическия транспортен съд или при загуба на налягане в кабината. Разработването на скафандри обаче ще бъде много по-трудна задача.

Говорителят на НАСА Моника Уит съобщи пред СИ Ен Би Си, че предишния месец организацията се е обърнала към компании в галактическата промишленост със питане за „ закупуване на скафандри, хардуер и услуги “.

Предложението на Мъск пристигна в отговор на отчет на генералния контрольор на НАСА за постигнатия прогрес по основаването на новото потомство скафандри на организацията.

„ Астронавтите на борда на Международната галактическа станция употребяват скафандри, основани преди 45 години за програмата за галактически совалки “, се показва в отчета. От него излиза наяве още, че през годините дизайнът на скафандрите е бил трансформира, с цел да се удължи тяхното потребление.

От 2007 година насам организацията е почнала три обособени стратегии за разработка на нови скафандри, по които е похарчила 420,1 млн. $. От отчета излиза наяве, че НАСА възнамерява да влага още най-малко 625,2 млн. $ в създаването, като по този начин крайната цена на плана ще надскочи 1 милиарда $ до 2025 година

Заради това закъснение от организацията оповестиха, че няма да съумеят да изпратят астронавти на Луната през 2023 година, какъвто бе първичния проект.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР