Илон Мъск е потвърдил във видео разговор със своите съветници,

...
Илон Мъск е потвърдил във видео разговор със своите съветници,
Коментари Харесай

Мъск подсказва, че сделката с Twitter за $44 милиарда най-сетне е на път да приключи. И то до дни

Илон Мъск е удостоверил във видео диалог със своите съветници, че има намерение да завърши дълго чаканото придобиване на Twitter за $44 милиарда още този петък, оповестяват американските медии, базирайки се на свои източници, близки до милиардера. Ако това в действителност се случи, най-накрая ще бъде комплициран завършек на дългата сага по придобиването, която продължава от месеци.

Още един знак, че договорката ще завърши до края на седмицата има в това, че юристите на Мъск от Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom са изпратили документи на акционерите, участващи в договорката, настояват двама вложители и човек, непосредствен до притежателя на Tesla.

Група банки, водени от Morgan Stanley, която включва Bank of America и Barclays, още през април се ангажира с $13 милиарда финансиране за договорката. Междувременно Мъск събра минимум $7 милиарда за своята оферта от лист с вложители в акции, в това число съоснователя на Oracle Лари Елисън, саудитския принц Алуалид бин Талал и групите за ръководство на активи Fidelity, Brookfield и Sequoia Capital.

Потвърждението от Илон Мъск, че има намерение да завърши договорката, ще пристигна като облекчение за акционерите в Twitter, загрижени, че милиардерът, който неведнъж се опитваше да откри метод да се отдръпна от договорката, ще се опита още веднъж да откри причина в последния миг да се откаже.
 Илон Мъск предвижда докога ще продължи световната криза
Илон Мъск предвижда докога ще продължи световната криза

По традиция, прогнозата беше написана в Twitter

Акциите на Twitter се покачиха с 2,7% до $52,92 след новината - най-високата цена, която са търгували, откогато Мъск се съгласи да заплати $54,20 на акция, с цел да купи компанията през април.

Големите хедж фондове, в това число DE Shaw, залагащи на приключването на договорката, усилиха позициите си преди предстоящото затваряне в петък.

Няколко месеца откакто разгласи, че желае да купи Twitter, Илон Мъск съобщи, че приключва договорката, базирайки се на опасения по отношение на подправени сметки и киберсигурност. В отговор на това Twitter съди Мъск. Този месец правосъдният спор сред предприемача и обществената мрежа трябваше да бъде прегледан в съда на Делауеър. Въпреки това, изправен пред възходящия юридически напън, Мъск капитулира, заявявайки, че е подготвен да купи компанията на в началото контрактуваната цена, в случай че правосъдният иск бъде преустановен.
 Как сагата Мъск-Twitter може да навреди на Tesla
Как сагата Мъск-Twitter може да навреди на Tesla

Възможно е милиардерът да продаде повече акции, с цел да финансира сделката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР