Илон Мъск е може би най-ексцентричният милиардер в света. Той

...
Илон Мъск е може би най-ексцентричният милиардер в света. Той
Коментари Харесай

Въпросът, който Мъск задава на всяко едно интервю за работа

Илон Мъск е може би най-ексцентричният милиардер в света. Той е прочут като работохолик, съвсем напълно предан на работата. Вероятно като шеф чака това и от своите чиновници или най-малко по-приближените до него хора в бизнеса. За това би трябвало да има деликатен асортимент на фрагментите. Той разкрива кой е основният въпрос, който постоянно задава на претендентите за работа, с което преценя тяхната надеждност.

Ако трикът с разкрасяване на остарялата автобиография минава пред някои, то това не важи за шефа на Tesla Илон Мъск. В изявление през Auto Bild през 2017 година Мъск беше запитан какви умения желае да имат претендентите. Той споделя, че место да се концентрира върху квалификациите или дипломите на претендента за лицей, Мъск задава единствено един въпрос.

Докато ги разпитва за кариерата той им задава следния въпрос: " Кои са някои от по-трудните проблеми, с които се справихте и по какъв начин сте се се справили с тях? "

Той се интересувал от това по какъв начин са взимали решения в напрегнати моменти, прибавя той.
 7 изречения, които не трябва да употребявате по време на изявление за работа
7 изречения, които не трябва да употребявате по време на изявление за работа

Ето и другите възможности

Но за какво този въпрос е толкоз значим за Мъск?

Мъск счита, че един въпрос " нормално е задоволителен ", с цел да му даде " доста положително чувство за някого " и даже може да разкрие дали този човек лъже или е откровен. " Това, което в действителност диря, е доказателство за изключителна дарба - да са се изправили пред сложни проблеми и да са ги преодолели ".

В интерес на истината изданието Indeed също счита този въпрос за част от осемте постоянно срещани въпроса на изявление, които може да ви бъдат заложени, в случай че скоро ви следва и такова.

Indeed също поучава: " Обяснете какви провокации имате и какво сте създали, с цел да ги преодолеете. Изберете образец, който да ви показа в позитивна светлина и говорете за това, което сте научили и опита, който сте придобили, като обвържете това длъжностната характерност, в случай че е допустимо. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР