Илко Станчев е управител на една от най-продуктивните детски футболни

...
Илко Станчев е управител на една от най-продуктивните детски футболни
Коментари Харесай

Илко Станчев: В повечето школи се работи добре, България има много талантливи деца

Илко Станчев е шеф на една от най-продуктивните детски футболни школи във варненска област ДФК Делфините. Вече се виждат резултатите от работата с децата в нея, защото не са малко тези, които минават в другите гарнитури на Черно море и Спартак Варна. Иван дичевски е артикул на ДФК Делфините от още в ранните си години в детската градина, юношата на Черно море Мартин Милушев също е носил екипа на Делфините. Георги Дичев от Спартак Вн също е минал през школата, както и националката Виктория Генова, която в този момент се състезава за ЖФК Варна. През годините до момента през школата са минали към 6000 деца.
В последните дни, след загубите на подмладения народен тим на България против Черна гора и Унгария, от ден на ден стартира да се приказва за това дали вярно се работи в детските школи. Илко Станчев изрази своето мнение по тематиката и показа, че е за единна методика на работа в школите, която е обикновено да бъде следена. Според него този млад народен тим на България има бъдеще, в случай че се работи вярно и след време резултатите ще дойдат.

" В множеството школи се работи доста добре и има доста положителни резултати. При децата в най-ранна възраст значимото е да популяризираш футбола. Това е нашата цел-да ги срещнем с футбола и да създадем първична селекция кои деца са за високо спортно майсторство и кои за всеобщ футбол. Има доста надарени деца. Всяка година се получават доста положителни набори. Идеята е, че са доста клубове и мъчно се образува набор.

По мотив тактиката с подмладяването на националния тим на България, Илко Станчев показа следното:
" Когато се разпореди на един треньор задача да подмлади националния тим, този човек ще би трябвало да е наясно, че ще претърпи ужасно доста рецензии и препоръки. В последна сметка доста други страни ни изпревариха и подмладиха своите тимове. Всички са имали своите загуби и са търсили по какъв начин това да стане по-бързо. Просто тези млади момчета би трябвало да играят мачове, с цел да стартират да не играят толкоз страхливо и да преминат в различен метод на мислене и игра. Това става с струпване на самочувствие.

Повечето мениджъри, когато дойдат у нас да гледат български мач, затварят бележника още на 10-ата минута, тъй като виждат, че нашите деца са плахи. Не желаят да играят с топката, а се нареждат в позиците, на които им е споделил треньорът. " Дай ми я-на ти я " и до там се изчерпваме като държание. Затова не сме им забавни за на открито, приказвам и за юношите.

В момента индивидът се е захванал да прави нещо и съгласно мен е вярно. Просто всички ние би трябвало да имаме самообладание това да се случи. Който, с каквото може да оказва помощ, дано го направи, а не да вреди. Трудно е. Много страни го направиха, би трябвало да го създадем и ние. Ако не са тези момчета,....изборът не е доста огромен. Другите са 5-6. Това потомство, което в този момент вика Кърстаич и още няколко, които заслужават да бъдат извикани, би трябвало да излязат от тази обстановка. Дали е този треньор, или различен, футболистите са едни и същи. Не може да произведем незабавно нови футболисти. Мисля, че този тим има бъдеще. "

Чуйте още от Илко Станчев в приложения звуков файл за работата в неговата школа и потребността от единна методика.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР