Илиян Йорданов е част от явлението Верея, което въпреки тежката

...
Илиян Йорданов е част от явлението Верея, което въпреки тежката
Коментари Харесай

Илиян Йорданов пред ТОПСПОРТ: И ние се чудим как намираме сили в тази тежка ситуация

Илиян Йорданов е част от явлението " Верея ", което макар тежката финансова рецесия, продължава да бъде един от главните фактори в Първа лига. Крилото разкри, че обстановката в клуба няма аспект да се усъвършенства, а оставане в Топ 6 на шампионата, ще бъде извънреден триумф за старозагорци.

Специално за ТОПСПОРТ техничарят приказва за престоя си в Левски и оня злощастен дуел със Славия, когато " сините " пропиляха неповторимата опция да побеждават с купата на България

Йорданов показа и насъбрания си опит от своята кариера зад граница, където носи екипите на Денизлиспор и Борац (Чачак).

А каква е тайната на за триумф над Левски и Лудогорец, и заплаща ли си саудитецът Сюлеймани, с цел да играе във Верея, научете в извънредното му изявление пред нашата медия.

Илияне, здравей. На фона на всичко, което се е случва във Верея, вие се представяте на изключителна висота. Така да се каже, сюрпризирани ли сте от себе си и постигнатото до този миг?

-Здравейте, от това, което си приказваме в съблекалнята, и ние самите се чудим по какъв начин намираме сили и мотивация за това, което реализираме досега през сезона. Според мен водещото е любовта ни към футбол и това, че сме се събрали все съзнателни момчета със мощни характери.

Не е загадка, че във вашия клуб има съществени финансови неуредици. Каква е обстановката към днешна дата? Има ли вяра, че нещата може да се подобрят?

-Да, към този момент за никой не е загадка, че във Верея има финансови проблеми. Към днешна дата нямаме гаранции, че нещо ще се промени генерално в тази тенденция.

 Снимка 328009
Източник:

В рамките на няколко месеца подчинихте Левски и Лудогорец? Каква е формулата за триумф над любимците в българския шампионат?

-Да победихме Левски и Лудогорец вкъщи. Няма точна формула. Всеки мач е друг. Специално в тези мачове треньорът искаше от нас освен да се пазиме, а да държим топката повече време и да нападаме. Така имаш по-голям късмет да вземеш нещо от тези мачове, в сравнение с да стоиш единствено откъм гърба и да разчиташ на шанс.

 Илиан Илиев: До неделя би трябвало да има изясненост за бъдещето на Верея
Илиан Илиев с следващ апел към боса на Верея

" Парите от стратегия " Солидарност " са от извънредно значение за нас "

Илиан Илиев ли е индивидът, който е с съществена заслуга за позитивното развиване на Верея? Също по този начин мнението ти за твоя старши-треньор?

-Миналия сезон Александър Томаш и екипа му сложиха положителни основи във Верея и тимът беше надалеч от рисковата зона. Този сезон Илиан Илиев и екипа му надградиха и тимът е видно за всички, че играе по-добре, с по-голямо самочувствие на терена и макар някои странични фактори, тимът има много точки и е в първата шестица. Мнението ми за Илиан Илиев първо е, че това е един добър човек с възприятие за комизъм, което е значимо, а като треньор мисля, че е в Топ 3 на българските треньори сега.

С оглед всички съпътстващи ви компликации, каква е действителната цел на Верея през този сезон?

-Нямаме сложена цел и в случай че Верея остане в първата шестица, ще е огромен триумф за тима.

 Снимка 328007
Източник:

Не ви ли пречупват душевен непрестанните съдийски неточности във ваш ущърб?

-Не ни пречупват, само че няма по какъв начин да не ни въздействат. Примерно в последния мач против Локомотив (Пд) вкарваме втори гол за 0:2, по-късно го анулират, резултатът остава 0:1 и тимът на Локо остава в мача. Поникват им криле и стартират да имат вяра, че най-малко ще изравнят до края, което за наше страдание се и случи. Един тип при такава обстановка психическото преимущество минава от нашия тим към другия.

Самият ти по какъв начин се чувстваш в Стара Загора? Как ще процедираш с кариерата си по време на зимния трансферен прозорец?

-Чувствам се добре, макар проблемите, които съм имал и имам тук. Имам контракт до лятото, не знам дали ще го извърша, или ще си потегли. Може би в идващите 15-20 дни ще стане ясно.

Амбициран ли си още веднъж да заиграеш в чужбина?

-Да, за какво не. На 28 години съм и считам, че това е една добра възраст да изляза още един път в чужбина.

 Защо по този начин, Илиане?
Защо по този начин, Илиане?

Варненецът още веднъж показва изборна памет

Вече имаш опит зад граница с екипите на Денизлиспор и Борац (Чачак). За Турция знаем, че всичко е съвършено, само че по какъв начин се стигна до това да играеш в Сърбия. Разкажи ни малко за престоя си там. До колкото си припомням, там също беше попаднал на отбор във финансово усложнение?

-Да в Турция нямах никакви проблеми. В Сърбия беше друго за това и останах единствено 3-4 месеца. Като цяло отидох там без да проуча добре нещата за тима, в който бях. Борац бяха на второ място зад Цървена звезда. Обясниха ми, че тимът ще се бори за присъединяване в Лига Европа, и че ще имам късмет да играя и да бъда продаден вероятно в друго състезание, при положително показване несъмнено. Реалността обаче беше друга. След като подписах заварих тим без съвсем никаква организация. Отбор с нов треньор и с 8 напуснали съществени футболисти поради финансови проблеми. Като цяло станах жертва на някаква скица и неистина сред спортно-техническия шеф на тима и мениджърът, който ме представляваше в Сърбия.

 Снимка 328012
Източник:

Човек се учи от грешките, тъй че такива случаи могат да ти послужат като съвет към по-младите футболисти. Нека да изследват добре нещата, когато подписват с някой тим, без значение дали е в България или чужбина.

Периодът в Левски ли е най-големият триумф в кариерата ти до момента? Кои са най-ярките ти мемоари от " Герена "?

-Като най-успешни интервали в моята кариера дефинирам интервала ми в Левски и този в Денизлиспор (Турция). Специално в Левски имам доста хубави мемоари със съотборниците, треньорите, почитателите и всички останали, които бяха тогава в Левски. Щяха да са още по-хубави и запаметяващи се за мен и за всички, в случай че бяхме спечелили Купата на България и бяхме станали първенци, само че подобен е живота, макар двата изгубени финала тогава, би трябвало да гледаме напред.

 Лудогорец загуби от Верея на
Андреевден стана Вереевден: Лудогорец загуби в Стара Загора!

Победа с 2:1 за домакините

Нека се подчертаваме върху един от тях - загубата от Славия, която ви лиши от привидно сигурната купа. Вече изминаха няколко години, ти самият можеш ли да си обясниш за какво се стигна до тази грандиозна издънка?

-Нямам точни пояснение. Бяхме доста първокласен състав тогава. Също по този начин и добър колектив. Специално в този злополучен финален мач мисля, че спортния късмет не беше на наша страна. Изпуснахме много положения. Спомням си даже, че ударих на 2 пъти гредите и най-после ни изравниха с безразсъден автогол. Това беше тотална липса на шанс!

 Снимка 234278
Източник:

Мнението ти за Първа лига през този сезон. Кой съгласно теб ще завоюва конкуренцията за шампионската купа?

-Мнението ми е, че Първа лига е едно мъчно състезание. Не се играе елементарно в България и по тази причина се получават забавни и оспорвани мачове. Отборите са добре готови тактически и физически. Също по този начин виждаме красиви голове и технични осъществявания. Българинът като цяло е надарен и изобщо не би трябвало да се подценяваме по отношение на другите. Ако намалеят съдийските неточности, които в последно време в действителност се набиват на очи мисля, че шампионата ще стане още по-интересно за фена. Специално за купата, ще бъде оспорвано до края сред първите три тима.

 Валери Домовчийски пред ТОПСПОРТ: Скоро Левски ще се върне на върха, само че Верея идва, с цел да победи
Валери Домовчийски пред ТОПСПОРТ: Скоро Левски ще се върне на върха, само че Верея идва, с цел да победи

" Пълни нелепости са изказванията, че ще бойкотираме мача "

Юноша си на Ботев (Пловдив), само че с изключение на за " канарчетата " си играл и за Локомотив. В кръга на шегата, въпреки всичко на кой от двата отбора симпатизираш?

-Казвал съм го и преди, Ботев и треньорите, с които съм работил там са ме построили като футболист. 10 години съм бил там. До ден сегашен съм останал другар с множеството момчета, с които израснахме от деца в школата на Ботев. Всички тези прелестни моменти няма по какъв начин да бъдат забравени от мен.

За съотборник във Верея имаш екзотичния саудитец - Хюсеин Сюлеймани. Верни ли са историите, че той си заплаща, с цел да играе във вашия клуб? Реална ли е опцията той да играе за родината си на Мондиал 2018, въпреки и на 41-годишна възраст?

-Чух тези клюки, само че не считам, че този човек би направил това нещо. Може би за повторно в живота си срещам толкоз непретенциозен човек, макар че е играл на три международни шампионати. Сюлеймани е ентусиазъм за всеки един в тима. Наистина е впечатляващо да видиш човек на 41 години да бяга като 25-годишен. Знам за желанието му да бъде още веднъж на международното и му поисквам да бъде в състава на Саудитска Арабия.

 Снимка 328011
Източник:

И като за край, твоите персонални упоритости през този сезон и за развиването на кариерата ти като цяло?

-Пожелавам си най-много да съм здрав, тъй като този сезон към този момент пропуснах 1 месец поради травма. Мисля си, че другите неща ще се наредят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР