Илиев ще бъде с ресор Обществен ред, сигурност, инвестиционна политика

...
Илиев ще бъде с ресор Обществен ред, сигурност, инвестиционна политика
Коментари Харесай

Полицейският шеф, подал оставка заради смъртта на Пламен Пенев, стана зам.-кмет

Илиев ще бъде с сектор " Обществен ред, сигурност, капиталова политика и устройство на територията ". 

" Община Мъглиж е дребна община със мощно лимитиран общински бюджет, само че постоянно е имала амбициозна капиталова стратегия, ориентирана само в услуга на жителите и гостите й. Сериозните провокации пред общинското управление постановат усъвършенстване на кадровата политика и назначение на хора с опит и експертиза. Случаят с новия заместник-кмет е тъкмо подобен ", написаха от Община Мъглиж.

Илиян Илиев е роден през 1969 година в Пловдив. Завършил е Академията на Министерство на вътрешните работи в София и магистратура " Криминология и обществена предварителна защита " в Техническия университет във Варна. От 1994 до 2023 година заема разнообразни управителни длъжности в ОДМВР - Стара Загора, като последно беше шеф на отдел " Охранителна полиция " при ОДМВР - Стара Загора.



На 5 януари обаче вътрешният министър Калин Стоянов изиска и получи оставката на Илиев поради случая " Пенев ". Заедно с него с поста си се раздели и зам.-директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора Пламен Петков.

58-годишният мъж издъхна на 30 декември 2023 година на една от централните улици в Стара Загора след гонене с 9 патрулки, злополука и опит за задържане.

Около 20.45 ч. на тел. 112 е подаден сигнал, че малолетни са заплашвани с нож от мъж на междинна възраст. Изпратените на място два автопатрула са открили подателя на сигнала, който им показва спрял наоколо лек автомобил, в който имало мъж. Това е 58-годишният Пламен Пенев. Когато служителите на реда се доближават към него, той се заключва в колата, след което внезапно потегля. Последва гонка по улиците на Стара Загора в продължение на 20 минути, която завършва директно до парк " Артилерийски ". Там Пенев се удря в патрулка, по-късно в разграничителната мантинела и колата му стопира. На видеокадри от очевидци се вижда по какъв начин автомобилът е опасан от униформени, които изваждат Пенев, след което се струпват върху него.

Според правосъдните лекари, откакто 58-годишният мъж е изваден от колата и върху него са легнали петима служители на реда в опит да го арестуват, под тежестта на телата им той се е задушил, тъй като белият му дроб е бил притиснат дълго време.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР