Илиана Кирилова е новият ръководител на Софийската градска прокуратура (СГП).

...
Илиана Кирилова е новият ръководител на Софийската градска прокуратура (СГП).
Коментари Харесай

Следовател по делото КТБ оглави прокуратурата в София

Илиана Кирилова е новият началник на Софийската градска прокуратура (СГП). Тя е прочут следовател, била е зам.-шеф на Столичната следствена работа, а през последните 4 година е началник на бранша за следствие на закононарушения против финансовата и кредитната система и на закононарушения, осъществени от хора с имунитет.

Кирилова бе определена единомислещо с 10 гласа " за " от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС). На днешното съвещание стана ясно, че тя е провела работата на следователите по делото " КТБ ".

Постът в СГП бе овакантен от края на януари, когато тогавашният градски прокурор на София Емилия Русинова бе назначена за зам.-шеф на Софийската апелативна прокуратура.

Илиана Кирилова бе единствен претендент за поста в СГП. Тя бе подкрепена и от основния прокурор Иван Гешев. Според него са нужни радикални промени, с цел да може " градската прокуратура да заеме мястото, което й се поставя ".

Днес обаче не бе определен началник на Апелативната профилирана прокуратура (АСП). Кандидатите за поста през днешния ден бяха двама - Пламен Евгениев и Росен Радев от спецпрокуратурата, само че никой не събра нужните гласове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР