Илиана Иванова е новият еврокомисар от България. Тя беше подкрепена

...
Илиана Иванова е новият еврокомисар от България. Тя беше подкрепена
Коментари Харесай

Одобрена с голямо мнозинство. Илиана Иванова е новият български еврокомисар

Илиана Иванова е новият еврокомисар от България. Тя беше подкрепена във вторник с огромно болшинство от Европейския парламент. При скрито гласоподаване " за " кандидатурата ѝ гласоподаваха 522 евродепутати, 27 бяха " срещу ", 51 се въздържаха.

Предстои Иванова да бъде назначена с поддръжката на Съвета на Европейския съюз. Предвижда се тя да заеме поста на еврокомисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта до края на мандата на Европейската комисия идната есен.

Постът беше освободен по-рано тази година от Мария Габриел , която стана вицепремиер и министър на външните работи на България, както и ротационен министър-председател на поста с Николай Денков .

По време на тричасовото си чуване във вторник Иванова сподели, че би наблегнала на научните проучвания и нововъведенията с оглед растежа в Европейския съюз.

След чуването ръководителите на двете комисии Забине Ферхайен и Кристан Бушой дефинираха представянето на Иванова като чудесно.

Илиана Иванова беше евродепутат от ГЕРБ от 2009 до 2012 година Между 2007 и 2009 година е част от Столичния общински съвет, когато кмет на София беше Бойко Борисов .

От 2013 година е представител на България в Европейската счете палата в Люксембург и ръководител на Комисията за надзор на качеството в институцията. Тя беше препоръчана за еврокомисар в края на юли от ГЕРБ.

Миналия вторник Иванова в комисиите на Европейска комисия по индустрия и по просвета за поста.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР