Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата, е номинацията на

...
Илиана Иванова, член на Европейската сметна палата, е номинацията на
Коментари Харесай

Илиана Иванова е номинацията на ГЕРБ за европейски комисар

Илиана Иванова, член на Европейската счете палата, е номинацията на ГЕРБ за европейски комисар, съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. „ Много познато лице в Брюксел. Много способена “, разяснява Бойко Борисов. Имахме още няколко претендента, само че партията застана зад нея.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че еврокомисарят на България би трябвало да е от партията-победител на изборите:  „ ПП-ДБ нямат политическо семейство. Радан Кънев е в ЕНП “, добави той.

Илиана Иванова е някогашен евродепутат на ГЕРБ, сега член на Европейската счете палата. Родена през 1975 година в Стара Загора.

От 2022 досега Иванова е и ръководител на Комитета за надзор на качеството в ЕСП. Иванова е била три мандата ръководител на Втори одитен състав, отговарящ за " Инвестиции за доближаване, напредък и приобщаване ".

Илияна Иванова е виновен докладчик за одити в региона за оценка на образованието, финансирано от европейски политики, младежката претовареност, самодейността Индустрия 4.0 и цифровите нововъведения в Европа. Председател е на комитета за надзор на качеството, отговарящ за контрола върху всички одити, свързани с Плановете за възобновяване и резистентност.

От 2009 до 2012 година е била член на Европейския парламент,  като е определена за заместник-председател на комисията по бюджетен надзор и като член на комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите. От 2007 до 2009 година е член на Столичния общински съвет. В интервала 2004-2006 година е анализатор в банки и финансови институции в Далас и Аризона, Съединени американски щати.

През 2004 година Илиана Иванова пази MBA в световното ръководство от Thunderbird University,  Arizona State University, Аризона, Съединени американски щати. През 1999 година получава магистърска степен по интернационалните стопански връзки от Икономическия университет във Варна. Владее британски, френски,немски и съветски език.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР