Илиан Илиев изрази своето мнение за трудната победа на Черно

...
Илиан Илиев изрази своето мнение за трудната победа на Черно
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Наказа ме племенникът на ген. Василев

Илиан Илиев изрази своето мнение за сложната победа на Черно море против Хебър, която изгледа от трибуните поради наказване. Специалистът разгласи също, че апелира глобата, която му бе наложена след дуела със Септември в София, защото има много пропуски при формулировката ѝ. Затова той чака тя да бъде анулирана. Припомняме, че БФС наказа Илиев да не води „ моряците “ от пейката в четири мача – единият от тях е поради получения жълт картон, а другите три – поради нанесени обиди на длъжностни лица.

„ Срещу Хебър виждах по-добре от горната страна, нямаше проблеми, защото няколко пъти ми се е налагало да го върша поради наказване и Петьо е водил тима. Победихме доста мъчно в един много затворен мач, в който имахме и шанс най-после да вземем трите точки. Разбира се, можехме да се представим по-добре, само че гостите сносно се бранеха и не ни оставяха пространства. Техният предпазен блок бе много ниско и в последните 25-30 метра мъчно се пробива такава отбрана. Все отново в последните 20 минути създадохме няколко положения, въпреки и да не бяха чисти. Радостни сме, че при една добра контраофанзива, успяхме да обележим гол и спечелихме, сподели за „ Петел “ Илиев.
Той разяснява и прехвърлянето на Евгений Сердюк, който остави положителни усещания с играта си на „ Тича “ за една година.

За него дойде много преференциално за българските стандарти предложение, което управлението одобри. Сердюк към този момент е затворена страница за нас и продължаваме напред. Разполагаме задоволително други футболисти, които да влязат и да оказват помощ на тима, добави Илиан.

Илиан Илиев ракри още, че обжалването на неговото наказване след мача със Септември към този момент е изпратено до Дисциплинарната комисия на БФС.

След дните от този мач до момента приказвах с много хора и разбрах от кое място идва моето наказване, само че има извънредно доста пропуски във формулировката му и са налице безспорни предпоставки за анулация на глобата, сподели Илиев.

За едно и също нарушение аз съм осъден два пъти. Делегатът Димитър Димитров Велинов е написал в отчета, че съм отправял нецензурни репликии към съдиите ѝ им споделил да го пишат в отчета. Главният арбитър и четвъртият обаче са отказали да го създадат, тъй като не били чули сходно нещо, след което са били заплашвани с наказване, че не са го създали, добави наставникът на „ моряците “.

Наказанието ми идва от въпросния пратеник, който е племенник на ген. Василев. Преди време, когато ген. Василев беше в миналото началник на Етичната комисия на БФС, ми беше издействал наказване от един мач, защото съм блъснал бутилка в земята. Той гледал дуела по малкия екран, и по негово гледище Етичната комисия се намеси и ме наказаха. Сега актуалното ми наказване също идва по тази скица, защото дежурният пратеник на срещата със Септември, както споделих е племенник на ген. Василев и го наследи в делегатството. Не знам по каква причина не съм от любимците на генерала, само че в резултат на този донос, написан от племенника му, ме глобиха. Надявам се глобата ми да бъде анулирана, тъй като за едно и също нещо имам две санкции и има пропуски при формулиране на наказването, добави Илиан Илиев.

Разгледахме дисциплинарния устав и установихме:

На лице е безспорна причина за анулация на наложеното наказване от 3 мача заради неправилна подготовка /няма я част от посочената разпоредба/ с изтъкване на осн. член 34, ал.1, т.2, т.6, т.9, предложение 3 от Директива за птиците. Запознавайки се с цитирания текст на член 34, алинея 1, т. 2, т. 6, т. 9, предложение 3 от Директива за птиците, открих, че член 34, ал.1 се отнася до нарушавания осъществени от треньора, само че т. 2 приказва тъкмо за нарушавания, глобени с жълт картон, което се препокрива с първото наказване от 1 мач. Що се отнася за т. 6, от член 34, алинея 1, то от същата при прочит се открива, че не е независима, а би трябвало да се преглежда единствено дружно с т. 5 от член 34, а там се разисква кои лица ще бъдат наказвани при червен картон, какъвто не съм получил. В умозаключение открих, че член 34 от Директива за птиците няма т. 9, приложение 3. А има подточка 9, каквато не посочена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР