Илън Мъск спечели облога за построяването на най-голямата света литиевойонна

...
Илън Мъск спечели облога за построяването на най-голямата света литиевойонна
Коментари Харесай

Илън Мъск спечели облога относно построяването на най-голямата в света акумулаторна инсталация

Илън Мъск завоюва облога за построяването на най-голямата света литиевойонна акумулаторна апаратура.
Това е системата Powerpack с потенциал 100 мегаватчаса, ситуирана в Южна Австралия. Ако Мъск не бе построил инсталацията в точния момент, то акумулаторната станция щеше да излезе гратис на клиента. През идващите няколко дни ще стартират тестванията на новата акумулаторна апаратура. Системата е формирана от обособени блокове Tesla Powerpack, всеки от които с 16 литиевойонни акумулаторни блокове с самостоятелни DC-DC преобразователи и контролери.

Използването на новата система би трябвало да стартира на 1 декември тази година. В мероприятието ще вземат участие представители на австралийското държавно управление, а планът се смята за най-големия в този район. Powerpack е издигната покрай вятърна плантация, от която системата ще получава и ще акумулира сила, задоволителна за 30 000 семейства.

Powerpack е предопределена на първо място за стабилизиране на локалната електрическа инфраструктура. Тази пролет Австралия разгласи, че основава специфичен фонд със 150 милиона австралийски $ ($114 милиона), които да бъдат употребявани за планове, свързани с възобновима сила. Tesla бе определена измежду 90 компании, предлагащи свои решения за акумулиране на електрическата сила, генерирана от локалната вятърна плантация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР