Илън Мъск отрече да е продавал своята интернет услуга Starlink

...
Илън Мъск отрече да е продавал своята интернет услуга Starlink
Коментари Харесай

Мъск отрича да е продавал услугите на Starlink на Русия

Илън Мъск отхвърли да е продавал своята интернет услуга Starlink на Русия, оповестява Ал-джазира. Преди дни Украйна съобщи, че терминалите са били употребявани от съветски войски на фронтовата линия.

В обява в обществената мрежа " X " ( някогашен Twitter) Илон Мъск дефинира изказванията на Украйна като подправена вест. Доколкото ми е известно, никакви услуги на Starlink не са продавани директно или индиректно на Русия, акцентира той.

Москва също отхвърли изказванието на Киев, че терминалите на Starlink са били импортирани контрабандно в Русия и са били употребявани на " систематична " основа в окупирания от Русия Донецк. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Starlink не е сертифициран за потребление в Русия . По думите му услугите на Starlink не могат да бъдат доставени в Русия.

По-рано този месец украинската военна разследваща организация заяви, че прихванатите диалози сред съветските сили разкриват, че терминали Starlink са били ситуирани измежду войски, настоящи покрай градовете Клишчиевка и Андриевка. Според представителят на организацията Андрий Юсов терминалите на Starlink влизат в Русия посредством успореден импорт, а не посредством публични канали.
 Киев: Русия купува терминали Starlink посредством трети страни
Киев: Русия купува терминали Starlink посредством трети страни

Това сподели представителят на украинската военна шпионска организация Андрий Юсов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР