Илън Мъск и компанията X спази обещанието си и подаде

...
Илън Мъск и компанията X спази обещанието си и подаде
Коментари Харесай

Илън Мъск заведе „термоядрен“ иск срещу Media Matters: „Те искаха да изгонят рекламодателите от платформата и да унищожат X“

Илън Мъск и компанията X съблюдава обещанието си и подаде правосъден иск против Media Matters, която упрекна обществената мрежа, че разрешава антисемитски изявления.

В желае на X се твърди, че Media Matters for America „ манипулира “ данните в опит да „ унищожи “ платформата, известна преди като Twitter. Компании като Apple, Disney, IBM и Comcast стопираха рекламата си в X, откакто Media Matters разгласява своя разбор.

Миналата седмица Media Matters съобщи, че рекламите са се появили в X дружно с пронацистки изявления като цитати на Хитлер и отказване на Холокоста. Освен това предходната седмица самият Мъск беше упрекнат, че е разпространявал антисемитски забележки в платформата.

В желае се твърди, че Media Matters е разгласила подправени изображения, като твърди, че това са изображенията, които виждат типичните консуматори на X:

„ Media Matters е основала както тези изображения, по този начин и свързаната с тях медийна тактика, с цел да изгони рекламодателите от платформата и да унищожи X Corp “.

След изказванията на Media Matters Европейската комисия, Warner Bros Discovery, Paramount и Lionsgate също лишиха X от рекламни долари. В събота Мъск даде обещание да заведе „ термоядрен “ правосъден иск против Media Matters и „ всички, които вземат участие в тази лъжлива офанзива против компанията “.

В отговор президентът на Media Matters Анджело Карузоне съобщи, че те ще завоюват всеки правосъден развой:

„ Мъск напълно не е бранител на свободата на словото, за какъвто се показва. Той е гамен, който заплашва с неоснователни правосъдни искове в опит да потули отчети, чиято меродавност даже е удостоверил “.

Основана през 2004 година, Media Matters е организация, известна с рецензиите си към медиите. Media Matters разказва себе си като „ напредничав проучвателен и информативен център с нестопанска цел, отдаден на цялостното наблюдаване, разбор и поправяне на консервативната дезинформация в американските медии„.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР