Икономистите Пол Ромер и Уилям Норхаус са тазгодишните носители на

...
Икономистите Пол Ромер и Уилям Норхаус са тазгодишните носители на
Коментари Харесай

Обявиха носителите на Нобелова награда за икономика

Икономистите Пол Ромер и Уилям Норхаус са тазгодишните носители на Нобелова премия за стопанска система, оповестяват международните организации.

Признанието им се смята за най-престижното в тази област. Изследванията на учените " доста уголемяват обсега на икономическия разбор, като построяват модели, които изясняват по какъв начин пазарната стопанска система взаимодейства с природата и знанието, оповестява Кралската шведска академия на науките.

Пол Ромер, който е някогашен основен икономист в Световната банка, е отличен за приноса му в консолидираното на софтуерните нововъведения в макроикономическите разбори. Ученият е твърдо уверен, че държавните управления следва да предизвикват софтуерните нововъведения като средство за обезпечаване на предстоящ разцвет, като поддържат финансирането на точните науки.
Надя Мурад: Нобеловата премия за мир значи доста за всички дами, жертви на принуждение Мисля за майка си, която беше убита от "Ислямска страна ", съобщи тя
Другият лауреат - Уилям Норхаус, постоянно е апетитен за бащата на стопанската система, обвързвана с климатичните промени. Той изследва методите, по които климатичните промени въздействат на икономическия модел. Подобен образец може да бъде даден с налога върху парниковите излъчвания.

„ Работата на двамата учени не дава заключителни мнения, само че откритията им доста ни приближиха до отговора на въпроса по какъв начин можем да реализираме резистентен стопански напредък в световен план”, показва Нобеловият комитет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР