Икономистът Янко Кочев е единствен кандидат за директор на МБАЛ-Враца,

...
Икономистът Янко Кочев е единствен кандидат за директор на МБАЛ-Враца,
Коментари Харесай

Янко Кочев е единствен кандидат за директор на МБАЛ-Враца

Икономистът Янко Кочев е единствен претендент за шеф на МБАЛ-Враца, излиза наяве от обявлението за състезанието на уеб страницата на Министерство на здравеопазването. Той работи в областта на опазването на здравето от 24 години. Бил е специалист в НЗОК и е управлявал разнообразни здравни заведения.

През 2021 година Кочев завоюва втория конкурс за шеф на МБАЛ-Ловеч, разгласен от Министерство на здравеопазването през същата година, само че през април 2022 година подаде оставка. Кочев обаче не бе освободен незабавно, а, като най-после бе заставен да потърси юридически съвет по какъв начин да напусне. През ноември 2022 година той е определен да оглави общинската болница в Разлог, само че след остро изразено противоречие пред Общинския съвет от чиновниците и личния състав на болничното заведение, е взето решение да бъде разгласен нов конкурс. От 1 март 2023 година е зам.-директор на МБАЛ-Благоевград.

До избора на нов шеф на врачанската болница пък се стигна откакто подаде оставка, поради казуса с Детското поделение на болничното заведение, което затвори в средата на август, тъй като всички лекари от отделението подадоха оставки. Със случая се ангажира кметът на града Калин Каменов, който осведоми, че са открити лекари за педиатрията. По-късно доктор Ценова заяви, че има и кой да оглави отделението и е въпрос на време всичко да бъде писмено завършено, с цел да може отделението да отвори порти още веднъж. Тя предвижда, че то ще проработи на 11 септември.

Д-р Кети Ценова оглави лечебното заведение едвам при започване на тази година след извоюван конкурс, в който тя бе единствен участник. Дотогава доктор Ценова бе изпълняващ длъжността шеф, откакто предшественикът ѝ доктор Петър Керемедчиев напусна поста преди да изтече тригодишният му мандат.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР