Икономистът Румен Гълъбинов все пак успокои зрителите на 7/8 тв

...
Икономистът Румен Гълъбинов все пак успокои зрителите на 7/8 тв
Коментари Харесай

Румен Гълъбинов: България е добре заради фиксирания курс на лева и заради валутния борд

Икономистът Румен Гълъбинов въпреки всичко успокои феновете на 7/8 тв откакто преди този момент подсети за повдигането на лихвите по заемите: 

" България стои добре на фона на целия този развой поради закрепения курс на лв. и поради валутния ръб. Дано това да продължи, да държим същия курс и множеството от резултатите за понижение на инфлацията ще дойдат отвън България. От ограниченията на огромните централни банки, от ограниченията в еврозоната, нашето идно участие за 2024 година и е добре да имаме и непрекъснато работещо постоянно държавно управление. 

За 2022 казусът беше да нямаме бюджетен недостиг, само че се оказа, че ще имаме недостиг даже под 3%. Постигнахме го, като немалка роля изигра новината, че сме получили първия транш по проекта за възобновяване и това избавя ситуацията. Инфлацията не отиде под 20%, а задлъжнялостта ни е на ниски равнища към момента. Влизаме с нелоши индикатори за еврозоната в тази година. Въпросът е да запазим и подобрим тези индикатори или ще отидем на отлагателен период най-малко още 2 години. Важно е по какъв начин ще се оправим с държавните разноски. "  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР