Икономиката на САЩ ще изпадне в рецесия през следващата година,

...
Икономиката на САЩ ще изпадне в рецесия през следващата година,
Коментари Харесай

Стив Ханке посочи защо ще се задържи инфлацията


Икономиката на Съединени американски щати ще изпадне в криза през идната година, предвижда Стив Ханке, професор по приложна стопанска система в университета Джон Хопкинс. Според Ханке в това време инфлацията ще остане висока заради " невиждания напредък " на паричното предложение в Съединените щати.

" През последните месеци паричното предложение стагнира и това евентуално ще докара до икономическо закъснение. Ще имаме една голяма криза през 2023 година “, сподели той в изявление за CNBC. По думите му в исторически проект в никакъв случай не е имало " устойчива инфлация “, която да не е резултат от несъразмерен напредък на паричното предложение. Ханке припомня, че паричното предложение в Съединени американски щати е отбелязало " невиждан напредък " поради Covid рецесията. Затова неговите упования са, че инфлацията ще се резервира както през 2023 година, по този начин и през 2024 година.

" Изводът е, че ще имаме стагфлация. Проблемът, който имаме, е, че ръководителят на Федералния запас Джером Пауъл не схваща, даже в този миг, какви са и какви са били аргументите за инфлацията ", споделя проф. Стив Ханке, представен от " Дивидент ".

Ханке подлага на критика шефа на Фед, че към момента приказва за проблеми в предлагането, пренебрегвайки тезата, че инфлацията постоянно е породена от несъразмерен напредък на паричното предложение, което включва " печатарските преси ".

В политическата си тирада в края на предходната седмица Пауъл подчертава, че преглежда високата инфлация в Съединени американски щати като артикул на мощно търсене и лимитирано предложение и че инструментите на Фед работят главно върху съвкупното търсене.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР