Икономиката на САЩ расте с изключителни темпове.Блокадите заради коронавируса в

...
Икономиката на САЩ расте с изключителни темпове.Блокадите заради коронавируса в
Коментари Харесай

Блумбърг: САЩ изпревариха Китай по икономически растеж

Икономиката на Съединени американски щати пораства с изключителни темпове.

Блокадите поради ковид в Китай значат, че икономическият му напредък може да изостане от този на Съединени американски щати за първи път от 1976 година, в смяна на ролята с евентуални политически отзвуци както в Пекин, по този начин и във Вашингтон.

Втората по величина стопанска система в света ще нарасне единствено с 2% тази година, написа Bloomberg Economics в отчет в четвъртък. За съпоставяне, брутният вътрешен артикул на Съединени американски щати ще се усили с 2,8% тази година, предвижда Bloomberg Economics.

Докато Пекин ползва фискални, парични и регулаторни ограничения за стимулиране, въздействието се притъпява от политиката за нулев Covid на президента Си Дзинпин, която изисква строги ограничавания на активността, когато зародят епидемии от вируси. Съединени американски щати, до момента в който се борят да се оправят с високата инфлация, към момента се задвижват от мощния пазар на труда и потребителски разноски.

Прогнозата на Bloomberg Economics е в низходящия завършек на спектъра, като междинната прогноза за напредък на Брутният вътрешен продукт на Китай през 2022 година към момента е над 4%. Ако се окаже вярна, тази година ще бъде първият път, когато темпът на напредък на Китай през цялата година изостава от този на неговия противник от 1976 година, когато Китай излиза от бурното десетилетие на Културната гражданска война, демонстрират данните на Световната банка.

След акцията за „ промяна и отваряне “, стартирана в края на 70-те години, Китай се радва на по-бързи темпове на агресия, като към момента има доста благоприятни условия за Брутният вътрешен продукт на глава от популацията да понижи разликата със Съединени американски щати.

Президентът Джо Байдън, който упорства Конгреса да одобри пакет от закони, ориентирано към подсилване на конкурентоспособността на Съединени американски щати против Китай, сигурно ще се възползва от подобен условен резултат от напредък. Той оформи своята икономическа стратегия частично към демонстрирането на това дали демокрациите могат да се опълчват на властническия модел на Си.

„ Подозираме, че това е главната причина за явно нападателната цел за напредък: тя беше съзнателно насадена от лагера „ за напредък “ в Пекин, с цел да ограничи по-нататъшните „ репресии “ и да възвърне по-добрата среда за преуспяване на частния бранш “, разяснява Джен по-рано този месец.

Политиците в действителност неведнъж са изваждали обещания за по-благоприятни за растежа ограничения. Вицепремиерът Лиу Хе по-рано тази седмица загатна, че Пекин може да е подготвен да се откаже от натиска над софтуерните компании.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР