Икономиката на Обединеното кралство е нараснала с 0,2% през месец

...
Икономиката на Обединеното кралство е нараснала с 0,2% през месец
Коментари Харесай

Британската икономика с по-слаб от очакваното растеж през юли

Икономиката на Обединеното кралство е повишена с 0,2% през месец юли по отношение на юни, съобщи Би Би Си, базирайки се на публични данни на английската статистика.

Службата за национална статистика (ONS) заяви, че секторът на услугите е съдействал най-вече за растежа, подкрепят от семейството на Обединеното кралство на Европейското състезание по футбол за дами.

Юлският напредък обаче е по-бавен от предстоящото от анализаторите. През юни брутният вътрешен артикул на Англия се сви с 0,6%. За този резултат способстваха двата публични празнични дни по случай честването на 70-годишния празник от възкачването на трона на починалата кралица Елизабет Втора.

Анализатори считат, че държавното заравяне на кралица Елизабет на 19 септември, както и 10-те дни народен печал, може да повлияят на икономическия напредък и да тласнат Обединеното кралство към криза по-рано от предстоящото.

Миналия месец Английската централна банка съобщи, че чака Обединеното кралство да изпадне в криза в края на тази година.

Рецесията се дефинира като две поредни тримесечия на стопански спад. През тримесечието от април до юни стопанската система се сви с 0,1% спрямо предходното тримесечие.

Самуел Томбс, основен английски икономист в Pantheon Macroeconomics, чака погребението на кралицата да повлияе на икономическия напредък с 0,2%.

Той сподели, че спомагателният формален празник може да има по-голямо влияние върху стопанската система, в сравнение с спомагателният почивен ден за юбилея през юни, „ защото секторът на хотелиерството и туризма евентуално няма да се възползва, само че доста компании въпреки всичко ще затворят порти “.

Освен Европейското футболно шампионата за дами, което беше извоювано от тима на Англия, Игрите на Британската общественост също поддържаха бранша на услугите през юли. Продажбите на използвани коли също бяха мощни.

На други места обаче имаше доказателства, че потребителските разноски остават под напън заради възходящата инфлация, която доближи връх от 10,1% през юли.

ONS уточни, че сред май и юли икономическият напредък е бил постоянен спрямо предходните три месеца.

Производственият и строителният бранш се свиха през юли. Производството беше наранено от спад в търсенето на сила.

Джейк Фини, икономист в PwC, разяснява, че макар че стопанската система е повишена през юли, в този момент той чака стесняване през третото тримесечие, което продължава сред юли и септември.

„ Това би означавало, че Обединеното кралство влиза в техническа криза за първи път след края на локдауните “, сподели той.

Други обаче считат, че Обединеното кралство може да види прочут напредък след решението на държавното управление да ограничи покачването на цените на газа и електричеството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР