Икономиката на Италия нарасна през първото тримесечие на 2019-а година

...
Икономиката на Италия нарасна през първото тримесечие на 2019-а година
Коментари Харесай

Италианската икономика се измъкна от рецесията

Икономиката на Италия набъбна през първото тримесечие на 2019-а година с 0.2% на сезонно и календарно-изгладена база при упования за по-слабо покачване с 0.1% и откакто през предходните две тримесечия (през третото и четвъртото тримесечие на 2018-а година) Брутният вътрешен продукт се сви с по 0.1 на 100, демонстрират експресни данни на италианската публична статистика Istat.

По този метод беше комплициран завършек на " техническата криза ", в която изпадна третата по мощ стопанска система от еврозоната през втората половина на миналата година.

Спрямо година по-рано Брутният вътрешен продукт на Италия се увеличи през първото тримесечие с 0,1% след нулев напредък в края на 2018-а година, до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за намаляване с 0.1 на 100, заяви БНР.

Позитивен принос за растежа през трите месеца до края на март оказват селското стопанство, промишлеността и бранша на услугите, означи Istat.

Негативно въздействие пък оказва смяната на насъбраните бизнес стокови ресурси, до момента в който комерсиалният баланс също способства за позитивния стопански напредък при започване на годината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР