Икономиката на Германия се сви с рекордните 10,1% през второто

...
Икономиката на Германия се сви с рекордните 10,1% през второто
Коментари Харесай

Икономиката на Германия се сви с рекордните 10,1% през второто тримесечие

Икономиката на Германия се сви с рекордните 10,1% през второто тримесечие, сочат формалните данни на Федералната статистическа работа Дестатис (Destatis), представени от Агенция Франс Прес и Forexlive.

Това са предварителните данни за Брутният вътрешен продукт на страната през второто тримесечие, когато немските управляващи постановиха прецизни ограничавания в битката с ковид. Прогнозите бяха за -9,0% стесняване на Брутният вътрешен продукт.
 Германия е ударена от втора вълна на ковид
Германия е ударена от втора вълна на ковид

Втората вълна на ковид към този момент е тук.

Не се чака сходно нещо да се повтори, даже и в случай че здравната рецесия се задълбочи през идващите месеци. Политиците и депутатите няма да го разрешат, разясняват специалисти и акцентират, че данните удостоверяват, че второто тримесечие на 2020 година ще бъде най-лошото за международната стопанска система.

Сега фокусът е какъв брой бързо ще се възвърне стопанската система и какъв прогрес ще регистрира през идващите две тримесечия на 2020 година

Коронавирусът тласна Германия в историческа криза през първото тримесечие на тази година след стесняване от 2,2%. Според оповестените през днешния ден ревизирани данни стопанската система се е забавила през първата четвърт на 2020 година с -2,0%.

Три поредни тримесечие страната регистрира спад след -0,1% в края на 2019 година

Безработицата в Германия остава на устойчиво равнище през юли - 6,4%, без смяна от юни. Това е сигнал, че най-лошото от икономическата стихия вследствие на пандемията от ковид евентуално е отминало.
 Коронавирусът тласна Германия в историческа криза
Коронавирусът тласна Германия в историческа криза

Брутният вътрешен продукт на Германия се сви с 2,2% през първото тримесечие

Преди пандемията безработицата беше към 5,0% - най-ниската от обединяването на Германия.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР