Икономиката на еврозоната изпадна във втора рецесия за по-малко от

...
Икономиката на еврозоната изпадна във втора рецесия за по-малко от
Коментари Харесай

Еврозоната във втора рецесия за по-малко от година

Икономиката на еврозоната изпадна във втора криза за по-малко от година през първото тримесечие, демонстрират днешни данни, защото бавните имунизации и блокирането поради пандемията стопират възобновяване, съгласно Агенция Франс Прес.
Данните са в ослепителен контрастност от тези за Съединени американски щати, където стопанската система се е разраснала през същия интервал, отчитайки годишен растеж от 6,4%. Китай също се измъква от пандемията от ковид с 18,3% скок в растежа на брутния вътрешен артикул на годишна база.
 Британската стопанска система претърпя най-големия си спад за 300 години Британската стопанска система претърпя най-големия си спад за 300 години
Брутният вътрешен продукт на Англия се сви с 9,9% през 2020 година, което е най-големият стопански спад от 300 години насам, оповестява The Independent,...
Европа беше мощно наранена от втора и трета вълна от коронавирусната пандемия, с голям брой опити да се отвори още веднъж стопанската система, прекратени от нови огнища. По-нови данни дадоха на европейците убеденост, че рецесията ще бъде краткотрайна, като изследванията демонстрират, че производството сега процъфтява. И защото акцията за имунизация най-сетне се развихри, се чака да последва нарастване в търсенето, защото европейците стартират да харчат повече в магазини, в отворени заведения за хранене и за туризъм.
Бавно придвижващият се проект за възобновяване на Европейски Съюз също се чака най-сетне да влезе в релси, като даде по този начин нужния подтик на южните страни, смазани от пандемията, като Италия или Испания. Германия е с най-голямото закъснение на растежа през интервала от януари до март, като износът не съумя да покрие стръмния спад в търсенето от обезкуражени консуматори, настояват анализатори.
Потребителските цени в еврозоната в това време са се повишили през април с 1,6%, като се доближават до задачата на Европейската централна банка (ЕЦБ) от 2%. Повишаването на цените, още веднъж значително подхранвано от енергийните разноски, идва след петмесечна инфлация и еволюционен поврат по-рано тази година. Но главната инфлация, блъснала нестабилните съставни елементи като сила или храна, в действителност се задълбочи през април, което значи, че търсенето към момента не презарежда стопанската система.
Безработицата значително бе пощадена от най-тежкото предугаждане по време на рецесията, от което в началото се опасяваха анализаторите, когато пандемията замрази световната стопанска система при започване на 2020 година Евростат заяви, че безработицата в еврозоната е спаднала до 8,1% през март, макар че това е с един % повече от година по-рано. През март безработицата в целия Европейски Съюз е спаднала до 7,3%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР