Икономиката на еврозоната е била в техническа рецесия през първите

...
Икономиката на еврозоната е била в техническа рецесия през първите
Коментари Харесай

Еврозоната е била в рецесия през първото тримесечие на годината

Икономиката на еврозоната е била в техническа криза през първите три месеца на 2023 година, съгласно данните, оповестени по-рано през днешния ден от европейската статистическа работа Евростат, съобщи Българска телеграфна агенция.

Техническата криза се дефинира като две поредни тримесечия на спад на брутния вътрешен артикул (БВП) и за валутния съюз тя се регистрира след преразглеждането към намаляване на данните както за първото тримесечие на настоящата година, по този начин и за четвъртото тримесечие на 2022 година

Брутният вътрешен продукт на еврозоната се е свил с 0.1 на 100 на тримесечна основа, въпреки да се е повишил с 1 на 100 на годишна, регистрираха данните на Евростат.

Предварителните данни, оповестени на 16 май, бяха за напредък от надлежно 0.1 на 100 и 1.3 на 100, напомня " Ройтерс ".

Преразглеждането се дължи най-много на втората оценка на статистическата работа на Германия, която сподели, че най-голямата европейска стопанска система при започване на 2023 година

Данните за еврозоната през четвъртото тримесечие на 2022 година също са преразгледани към намаляване - до спад от 0.1 на 100 по отношение на предходната, нулева стойност.

Освен в Германия, Брутният вътрешен продукт на тримесечна основа се е намалил и в Гърция, Ирландия, Литва, Малта и Нидерландия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР