Икономиката на Австрия се е свила с 2,2 на сто

...
Икономиката на Австрия се е свила с 2,2 на сто
Коментари Харесай

Икономиката на Австрия се е свила през четвъртото тримесечие на 2021-а

Икономиката на Австрия се е свила с 2,2 на 100 през четвъртото тримесечие на 2021 година по отношение на предходните три месеца и след две поредни тримесечия мощен напредък (+4,2 на 100 през второто и +3,8 на 100 през третото), вследствие на ограничаващите ограничения против пандемията, съобщи Франс прес.

" Динамиката на стопанската система за следващ път е била наранена от рестриктивните мерки, въведени за попречване на разпространяването на КОВИД-19 ", изяснява институтът за стопански изследвания Вифо (Wifo) в официално съобщение.

През есента централноевропейската страна с население от 8,9 милиона души реши да наложи локдаун за неимунизираните, с цел да спре разпространяването на пандемията.

За няколко седмици бяха затворени заведения за хранене, магазини за неосновни артикули, културни и спортни центрове, само учебните заведения останаха отворени.

В резултат на това туризмът, търговията и превозът понесоха тежък удар, а потребителските разноски спаднаха с 1,4 на 100. Строителството и индустрията също изпитаха усложнения, както и износът и вносът.

Все отново, съгласно института, стопанската система по-късно бързо се е съвзела. От средата на декември държавното управление смекчи ограниченията и процесът се чака да продължи до февруари с помощта на отслабването на вълната от Омикрон.

Вечерният час ще бъде преместен от 22 часа на среднощ, а неимунизираните още веднъж ще могат да посещават заведения за хранене и хотели след показване на негативен тест.

За 2021 година Вифо чака напредък от 4,6 на 100 след историческия срив с 6,6 % през 2020 година.
ТЕМА преди 2 часа 300 преди 2 часа 604 преди 2 часа 889
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР