Икономиката може да си позволи вече по-високи заплати, каза в

...
Икономиката може да си позволи вече по-високи заплати, каза в
Коментари Харесай

КНСБ: Икономиката може да си позволи вече по-високи заплати

Икономиката може да си разреши към този момент по-високи заплати, сподели в Силистра президентът на КНСБ Пламен Димитров, като съобщи, че централна тематика на конфедерацията е нарастването на приходите.

За нарастването на приходите, съгласно КНСБ, са нужни към 20 на 100 от облагата на компаниите през предходната година. Пазарът на труда е липсващ и не доближават фрагменти и това е другият мотив за нарастването на приходите, акцентира Димитров.

"От една страна, стопанската система може да си разреши да заплаща, въпреки това пазарът на труда диктува нарастване на приходите и сме длъжни да се оправим с тази действителност и да намерим решението, а то минава през нарастването на заплатите, по този начин ще задържим хората в България ", сподели президентът на КНСБ. Той счита, че няма опция за оттегляне и това насочва съществено предизвикателство за догонващи решения за тези нараствания.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров бе в Силистра за отчетно-изборно съвещание на районната конструкция на конфедерацията, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР