Икономическият растеж в еврозоната се забави през септември, сочи проучване.

...
Икономическият растеж в еврозоната се забави през септември, сочи проучване.
Коментари Харесай

Растежът в еврозоната се забавя значително през септември

Икономическият напредък в еврозоната се забави през септември, сочи изследване. Причината за това са усложнения във веригата на доставки, високите цени и разпространяването на разновидността Делта на ковид, които, от своя страна, засегнаха производството, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

„ Бизнес интензивността в еврозоната през септември отбелязва доста понижени темпове, което отразява пика на търсенето през второто тримесечие, усложненията във веригата на доставки и терзанията от продължаващата пандемия “, показва IHS Markit.

Индексът на мениджърите по покупките (PMI), който мери корпоративното доверие, се намали до към момента постоянните 56,1 пункта през септември, откакто през август беше 59 пункта. Цифра над 50 демонстрира напредък.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
80% от пълнолетните хора в Европейски Съюз са изцяло имунизирани, което...

IHS Markit сподели, че повишаването на интензивността е най-бавното от април, когато затварянето поради пандемията към момента се отразява тежко на Европа, само че остава доста над дълготрайната междинна стойност от времето преди Covid-19.

„ Засега общият ритъм на агресия остава постоянен, макар забавянето, само че наподобява, че растежът ще отслабне в допълнение през идващите месеци, в случай че цените и увеличеното търсене не покажат признаци на намаляване “, сподели Крис Уилямсън, основен икономист в IHS Markit.

Това би се случило, изключително в случай че е съпроводено от увеличение на случаите на заразяване с ковид през есента.

Той предизвести, че европейските компании усещат намаляването на предлагането и остават „ все по-разочаровани “, а фирмите показват безпокойствие от загубата на клиенти.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР