Икономическият експерт от КТ Подкрепа Ваня Григорова и бившия депутат

...
Икономическият експерт от КТ Подкрепа Ваня Григорова и бившия депутат
Коментари Харесай

СКАНДАЛ: Григорова от КТ Подкрепа и Ганев от ДБ се скараха заради руския газ

Икономическият специалист от КТ " Подкрепа " Ваня Григорова и някогашния народен представител от Демократична България Георги Ганев се скараха в ефира на Нова по въпроса за доставките на газ от " Газпром ". Ганев упрекна Григорова в неистини, тъй като пази съветските ползи България да заплаща газа в рубли.

" Цената на " Газпром " сега е най-скъпата в Европа ", съобщи Ганев.

" В Русия няма нищо гратис, от 15 години сме техния троянски кон в Европа ", съобщи още той.

" Изследвали сме това в Народното събрание и заплащането е в рубли. България превежда долари, само че съветската банка ги обръща в рубли по техен курс и даже, в случай че забавят това превръщане България ще е в веселба ", обясни той.

Григорова дефинира думите на Ганев като операция.

" Правителството няма по какъв начин да приказва с " Газпром " за нов дълготраен контракт, а единствено за дотъкмяване на настоящия. Това са оповестили от служебния кабинет пред синдикатите и работодателите ", сподели тя.

" Рискът не е, че Русия ще ни каже, че газ няма ", сподели още Григорова. " Рискът е голям ", отвърна Ганев. Според Григорова България е отговорна, че не получава съветски газ, в това число и поради наложените наказания против Русия.

" България преведе парите през април и не получи газ ", напомни обаче някогашният народен представител.

Ганев опроверга и изказванията на Григорова, че предният кабинет е проспал обезпечаването на слотове за разтоварване на танкерите с полутечен газ в Гърция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР