Икономическите перспективи за Русия след 2023 година са доста опустошителни“.

...
Икономическите перспективи за Русия след 2023 година са доста опустошителни“.
Коментари Харесай

Кристалина пред Си Ен Ен: Последствия за Русия са опустошителни

Икономическите вероятности за Русия след 2023 година са „ много опустошителни “. Това разгласи в ефира на CNN пред водещата Попи Харлоу ръководещият шефа на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева. Думите на българката идват откакто МВФ към този момент съумя да си навлече рецензии за прогнозата, че Русия ще означи по-силен стопански напредък тази година от Обединеното кралство или Германия, макар възходящия напън от западните наказания.

„ Когато вземете нашите прогнози в средносрочен проект, това, което значат, е че стопанската система на Русия ще се свие с най-малко 7 % “, сподели Георгиева в изявление, излъчено в сряда.

През януари МВФ предвижда, че стопанската система на Русия ще означи с 0,3 % тази година и 2,1 % през идната. Това беше доста по-оптимистично от последните прогнози както на Световната банка, по този начин и на Организацията за икономическо съдействие и развиване. Икономистите от тези групи са отбелязали свивания от надлежно 3,3 % и 5,6 % през 2023 година

Дори личната централна банка на Русия, която удължи незабавния финансов надзор с още шест месеца в понеделник, сподели, че брутният вътрешен артикул може да се свие с 1 % тази година.

Джефри Соненфелд, професор по мениджмънт в Йейл, написа в списание Fortune в понеделник, че „ МВФ е прав задремал “ и повтаря пропагандата на съветския президент Владимир Путин.
 
„ По отношение на Русия, това наивно повтаря измислените от Путин прогнози за Брутният вътрешен продукт, на процедура канонизирайки и легитимирайки тези стопански легенди без инспекция “, споделиха Зоненфелд и двама негови сътрудници, Стивън Роуч и Стивън Тиан. Зоненфелд поддържа лист на западни компании, които лимитират активността си в Русия след нахлуването й в Украйна преди една година и прикани компаниите да изоставен страната.

Георгиева сподели пред CNN, че стопанската система на Русия ще пострада с течение на времето, защото служащите емигрират и достъпът до технологии е отсечен, тъй като глобите върху голямата й енергийна промишленост са се оказали въздействие.

„ Тази година това, върху което разсъждаваме, е, че Русия съумя да насочи част от своите продажби на нефт отвън пазарите на Европейския съюз “, сподели Георгиева, имайки поради триумфа на Русия в пренасочването на доставките на недопечен нефт към Китай и Индия. „ Това няма да има трайно влияние върху съветската стопанска система. Не виждаме Русия да се облагодетелства по някакъв метод от това, което аргументи на Украйна и на себе си “, добавя ръководещият шеф на МВФ.

След неотдавнашните европейски забрани за импорт на пренасян по море съветски недопечен нефт и петролни артикули, финансите на Москва демонстрираха признаци на напрежение, разяснява CNN. В понеделник съветското държавно управление регистрира бюджетен недостиг от 2,58 трилиона рубли (34 милиарда долара) за януари и февруари, спрямо остатък от 415 милиарда (5,5 милиарда долара) рубли през същия интервал на 2022 година То сподели, че приходите от нефт и газ са намалели на годишна база с 46 %.
„ Междувременно американската и европейската стопанска система се оказаха изненадващо устойчиви “, разяснява Кристалина Георгиева. Тя уточни силата на тези пазари на труда и бързите дейности на Европа за ограничение на зависимостта от съветската сила.

„ Всичко това способства позитивно за нашите вероятности за напредък “, сподели Георгиева. „ Не виждаме световна криза в графиците за тази година. “

Това обаче няма да попречва световното закъснение, защото централните банки не престават своите акции за събаряне на инфлацията от най-високите равнища от десетилетия. МВФ чака международното икономическо произвеждане, което набъбна с 3,4 % през 2022 година, да има растеж от 2,9 % през 2023 година И въпреки всичко съгласно Георгиева е значимо политиците да не облекчават прибързано повишението на лихвените проценти, с цел да не скочат цените още веднъж. „ Запазете курса “, посъветва Георгиева ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл.
ТЕМА преди 2 часа 615 преди 6 часа 648 преди 8 часа 1084
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР