Икономическите данни на двата най-големи авиоконструктура Еърбъс (Airbus) и Боинг

...
Икономическите данни на двата най-големи авиоконструктура Еърбъс (Airbus) и Боинг
Коментари Харесай

Авиостроителната компания с най-много поръчки от началото на годината

Икономическите данни на двата най-големи авиоконструктура " Еърбъс " (Airbus) и " Боинг " (Boeing) за май демонстрират, че европейският колос " Еърбъс " към момента изпреварва своя американски съперник по поръчки от началото на годината и е постигнал по-големи размери в производството си, заяви ДПА.

От началото на годината " Еърбъс " е доставил 237 самолета за цивилен полети, до момента в който в същия сегмент " Боинг " изостава с едвам 165 самолета.

" Боинг " обаче се надява скоро да получи утвърждение да възобнови доставките на своя " 787 Дриймлайнер " (787 Dreamliner), което е допустимо да " наклони везните " към него.

Според специалисти, сравнението на резултатите на двете авиостроителни компании е мъчно, защото " Боинг " отстранява от листата си с поръчки всички предходни продажби, които са станали " несигурни " и е малко евентуално да бъдат изпълнени. " Еърбъс " не оповестява обществено тази информация от листата си с поръчки.

Поръчките на " Боинг " през май включваха авансово оповестената покупка от немския авиопревозвач " Луфтханза " (Lufthansa) на седем товарни самолета " 777 Еф Екс " (777FX), два настоящи модела " 777 Еф " (777F) и седем 787-9.

Поръчките на " Еърбъс " през същия месец включват четири A350-900 за " Търкиш еърлайнс " (Turkish Airlines), както и шест " А320 нео " (A320neo) и два " А321 нео " (A321neo) за авиационната група IAG, която е притежател на " Бритиш Еъруейз ". Също по този начин, неназован клиент е поръчал най-малкия реактивен аероплан в продуктовата линия на компанията - A220-100.
 Airbus и Boeing се изправят пред нова конкуренция от Русия и Китай
Airbus и Boeing се изправят пред нова конкуренция от Русия и Китай

Двете страни напредват в проектите си за лични самолети, които да конкурират известните и печеливши A320 и 737

" Еърбъс " реализира през вчерашния ден първия полет на най-новия си моде л - A321XLR, с който европейският самолетостроител ще се опита да задоволи повишеното търсене на тяснофюзелажни самолети с огромен обхват, заяви Ройтерс.

Двумоторният реактивен аероплан излетя по обяд локално време от Хамбург, където е създаден, с цел да сложи началото на най-малко година проби, преди да се включи в комерсиалната флота.

" Еърбъс " залага на A321XLR да промени " разпоредбите на играта ", защото с този аероплан могат да се правят дълги полети " на облага " и да не бъдат принуждавани пасажерите да се прекачват.

A321XLR може да прелита 8700 км с едно зареждане, което е с 15% повече от всеки различен тяснофюзелажен аероплан. Той би дал опция на самолетните компании да правят с него директни полети по направления като Ню Йорк-Рим, Токио-Сидни или Хюстън-Сантяго на доста по-ниска цена, настояват от " Еърбъс ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР