Икономически експерти, анкетирани от Руската централна банка (РЦБ), очертават мрачни

...
Икономически експерти, анкетирани от Руската централна банка (РЦБ), очертават мрачни
Коментари Харесай

Руската централна банка с по-мрачни перспективи за икономиката на Русия през 2022 г.

Икономически специалисти, интервюирани от Руската централна банка (РЦБ), обрисуват мрачни прогнози за Русия през тази година поради суровите западни наказания, наложени след  нашествието на Москва в Украйна, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4497
Специалистите чакат инфлацията да доближи 22 на 100, а брутният вътрешен артикул (БВП) да спадне с 9,2 на 100, съгласно постоянното месечно допитване на РЦБ измежду специалисти.

Прогнозите им са се влошили по отношение на март, когато те чакаха инфлация от 20 на 100 и 8-процентово стесняване на Брутният вътрешен продукт.

Тези прогнози са и по-песимистични от упованията на Международния валутен фонд (МВФ), който залага на спад от 8,5 % на съветския Брутният вътрешен продукт тази година.

Пред представянето на отчета пред депутати, председателката на РЦБ Елвира Набиулина акцентира, че стопанската система на страната е изправена пред гигантско предизвикателство за преструктуриране поради мащабите на западните наказания, оказващи напън върху финансовата система и интернационалната търговия, в която взе участие Русия.

Държавната дума (долната камара на парламента) на Русия назначи през днешния ден Набиулина за нов мандат отпред на РЦБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР