Икономическата депресия придобива нови аспектиОбединеното кралство е пострадало повече от

...
Икономическата депресия придобива нови аспектиОбединеното кралство е пострадало повече от
Коментари Харесай

Кризата в Червено море удря най-тежко по Великобритания

Икономическата меланхолия придобива нови аспекти

Обединеното кралство е потърпевшо повече от другите от спирания в корабоплаването през Червено море заради ескалацията на спора в Близкия изток, оповестява американската компания S&P Global.

Съгласно данните от януари, настоящата обстановка има „ умерено “ влияние както върху веригите за доставки, по този начин и върху цените от спирания на доставките. „ се споделя в изследването на S&P Global. Освен това рецесията в Червено море оказа най-лошото си влияние върху производителите в Обединеното кралство, което се отрази на индустриалните вериги за доставки и увеличи разноските за първични материали.

Отбелязва се, че измежду английските компании, прегледани в изследването, 12% регистрират нарастване на времето за доставка на артикули. След Англия по този индикатор са Гърция (9%) и Франция и Германия (8%). Алтернативният маршрут за мореплаване към нос Добра вяра в Южна Африка би добавил 10 до 14 дни към времето за мореплаване спрямо Червено море и Суецкия канал.



написа S&P Global.

S&P Global оповестява също, че неговият показател на деловата интензивност /PMI/ в Обединеното кралство, който наблюдава индустриалното произвеждане, е понижен до тримесечно дъно от 44,9. Всяко отчитане под 50 демонстрира понижаване на производството.

Проучване на мениджъри по покупките в Обединеното кралство от S&P Global откри, че индустриалните вериги за доставки са били наранени от по-дълго време за изчакване за контейнерни товари през януари заради рецесията в Червено море. Тъй като доставките лишават повече време, с цел да дойдат, фирмите понижават запасите си.

По-дългите периоди за доставка усилват индустриалните разноски, тъй че S&P Global предвижда, че инфлацията в Обединеното кралство ще остане „ непрекъснато висока “ в диапазона от 3-4% в близко бъдеще (тя се увеличи до 4% през декември).

Британските компании оповестиха за скок в цените, които заплащат за мореплаване, защото офанзивите против корабоплаването в Червено море нарушават веригите за доставки, ход, който може да увеличи инфлацията и да забави намаляването на лихвените проценти.

S&P Global Purchasing Purchasing Managers Index през януари сподели най-резкия скок на разноските от пет месеца, до момента в който времето за доставка се усили за първи път от 12 месеца. Проучване на Конфедерацията на английската промишленост споделя, че растежът на индустриалните разноски се е ускорил през януари, като се чака цените да се покачат в допълнение през идващите месеци.

„ написа Bloomberg.

Силният ценови напън върху услугите може да разтревожи Bank of England. Тежестта на ценовия напън понижава нашата убеденост, че инфлацията в услугите ще се върне към дълготрайната си междинна стойност от 3,5% до края на тази година.

Тези данни ще засилят терзанията на Bank of England по отношение на устойчивата инфлация. В резултат на това банката евентуално ще продължи да се опълчва на вероятността за краткосрочно понижаване на лихвените проценти идната седмица, сподели Ашли Уеб, анализатор в Capital Economics.

„ сподели Ана Андраде от Bloomberg Economics.

Количественото облекчение ((Quantitative easing – QE) е парична политика, употребена от централните банки за стимулиране на националните стопански системи. С количественото облекчение централната банка инжектира избрана сума пари в стопанската система, стимулирайки бизнес интензивността и индустриалния напредък.

Друг знак за рецесията е покачването на доходността на английските държавни облигации. Колкото по-стабилна е стопанската система на страната, толкоз по-ниска е доходността на облигациите. Сега 10-годишната рентабилност, която преди този момент падна с 5 базисни пункта, се е повишила с близо 4% за първи път от предишния декември.

Крис Уилямсън, основен бизнес икономист в S&P Global Market Intelligence, означи, че по-дългите периоди за доставка покачват индустриалните разноски Нарастващият безпорядък във веригата на доставки може да бъде огромен проблем за Bank of England, сподели той, защото би попречил на напъните на държавното управление на Риши Сунак да смъкна инфлацията до задачата от 2%.

Докато икономистите чакат таргетирането на инфлацията да доближи задачата си напролет, Производствената инфлация във Англия се форсира до най-високото си равнище от март 2023 година, се споделя в отчет на S&P.

По мнението на S&P инфлацията може да в близко бъдеще., сподели Джордж Моран, анализатор във финансовия холдинг Nomura.

Британците може да се изправят пред дефицит на някои чайове, една от обичаните питиета на нацията, откакто промишлеността на супермаркетите предизвести за опасности в доставките заради спирания на корабоплаването в Червено море. Британски консорциум за търговия на дребно съобщи, че е имало „ краткотрайно спиране “ на някои линии за черен чай, до момента в който източник от промишлеността сподели, че е имало известно закъснение на линиите за ароматизиран чай.

Главният изпълнителен шеф на Института за експорт и интернационална търговия (IEIT) на Обединеното кралство Марко Форджионе сподели, че чаят може да бъде

Няколко огромни търговци на облекла в Обединеното кралство, в това число Next, Pepco Group, Primark и Matalan, предизвестиха за евентуални спирания на доставките в Червено море.

Ноубъл Франсис, шеф по стопанска система в Асоциацията на строителните артикули на Обединеното кралство (CPA), допуска, че

Британски енергийни специалисти се притесняват, че продължаването на спора в Червено море може да предизвика нова енергийна рецесия, от която най-вече ще пострада английската стопанска система.

Андрю Гроувър, основен изпълнителен шеф на английската консултантска компания Advantage Utilities, предизвестява, че цените може да стартират да се повишават на енергийния пазар. Гроувър сподели: „

Министерството на финансите на Обединеното кралство предизвести, че продължаващите спирания на доставките могат да доведат до втора енергийна рецесия.

Марко Форджионе, общоприет шеф на Британския институт за експорт и интернационална търговия, отбелязва, че с военния спор в Червено море,

Кризата в Червено море също заплашва Англия с екологична злополука. Факт е, че 75% от употребяваните английски автомобилни гуми се изпращат през Червено море до Индия. Но откакто офанзивите на хуситите направиха корабоплаването в Червено море извънредно рисковано и корабите се насочиха към Индия през нос Добра вяра, цената на контейнерния превоз на употребявани гуми скочи до небето от £850 на £2000.

Всъщност износът на остарели гуми стана недоходоносен и събирачите на гуми започнаха да ги горят. На място. И без това мъгливият Албион към този момент е затрупан и с токсичния пушек от горящи гуми.

Генералният секретар на Британската асоциация за регенериране на гуми (TRA) Питър Тейлър изпадна в суматоха:

Тейлър прикани държавното управление да избави своя бранш, само че на държавното управление на Сунак явно не му е до обновителите на старите гуми, а димът от горящите гуми придава на пейзажа на тогавашната Англия, пълзяща в сериозна рецесия, тъмен апокалиптичен привкус.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18826Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед28571Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед74804Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед61248Валентин Вацев: Руската победа при Авдеевка - мотив за републиканците да откажат поддръжка на УкрайнаАлтернативен Поглед40336Вежди Рашидов: В новото време на демокрацията какъв брой паметника направихме, че да бутаме!? Нито един!Алтернативен Поглед375985Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234040Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115403Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед99313Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93371Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четениВасил Проданов20095Залезът на Европа: Първа част - Икономическият залезВелислава Дърева18109Корнелианска вендетаСимеон Миланов11193

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР