Икономическата активност в Германия показа признаци на стабилизиране през ноември,

...
Икономическата активност в Германия показа признаци на стабилизиране през ноември,
Коментари Харесай

Икономическата активност в Германия показа признаци на стабилизиране

Икономическата интензивност в Германия сподели признаци на стабилизиране през ноември, като скоростта на спад в секторите на производството и услугите беше по-ниска от предходните месеци. Това беше открито в авансово изследване, оповестено в четвъртък, което поражда очаквания за по-лека криза от плануванаъа, предава Ройтерс.

Съставният показател на мениджърите по покупки (PMI) HCOB на S&P Global доближи четиримесечен връх от 47,1 през ноември, което е покачване от 45,9 през октомври и е над прогнозата на икономистите от 46,5. Въпреки че показателят остава под равнището от 50, което би означавало напредък, това усъвършенстване дава учредения за оптимизъм.

Съставният PMI показател наблюдава активността в секторите на услугите и производството, които образуват забележителна част от немската стопанска система. Сайръс де ла Рубия, основен икономист в Hamburg Commercial Bank, разяснява, че връщането към напредък е евентуално в първата половина на идната година.

В бранша на услугите се следи спад за трети път през последните четири месеца, само че с по-умерен ритъм спрямо октомври. Индексът там е 48,7, малко над упованията на анализаторите. Въпреки това, налягането върху заплатите и цените на продукцията в бранша допускат, че инфлацията няма да намалее доста в идващите месеци.

Производственият PMI доближи шестмесечен връх от 42,3 през ноември, което е също над прогнозите на анализаторите. Де ла Рубия означи, че в производството има позитивни сигнали, защото спадът на новите поръчки понижава, подкрепят както от вътрешни, по този начин и от външни поръчки.

Той добави, че съгласно актуалните данни, немското икономическо произвеждане през четвъртото тримесечие се чака да се свие с 0,7%, което е по-малко от предварителната прогноза за спад от 0,9%. Това съставлява прочут оптимизъм в подтекста на световната икономическа неустановеност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР